ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Πώς έγινε ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στη Βρετανία – «Ζαλίζει» η περιουσία του

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Πώς έγινε ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στη Βρετανία – «Ζαλίζει» η περιουσία του
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.
(Photo by Ian Vogler-WPA Pool/Getty Images

Ο Βασιλιάς Κάρολος έχρισε διάδοχό τον Ουίλιαμ, ο οποίος πλέον είναι πρίγκιπας της Ουαλίας και Δούκας της Κορνουάλης - Η «μυθική» περιουσία που κληρονομεί

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έγινε ο νέος ιδιοκτήτης της βασιλικής κατοικία στο Χάιγκροουβ, όπου μέχρι πρόσφατα ήταν ιδιοκτησία του πατέρα του Καρόλου.

Ως εκ τούτου – σύμφωνα με την Daily mail – ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου θα λαμβάνει έως και 700.000 £ ετησίως ως ενοίκιο από τον ίδιο τον βασιλιά.

Επιπλέον ο νέος Πρίγκιπας της Ουαλίας, ελέγχει πλέον το Δουκάτο της Κορνουάλης και το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του, αξίας 345 εκατομμυρίων λιρών, συμπεριλαμβανομένου του αγαπημένου κτήματος του Καρόλου του 18ου αιώνα στο Γκλόστερσαιρ.

Το δημοσίευμα της Daily Mail.

Το Δουκάτο, το οποίο περιλαμβάνει 128.000 στρέμματα γης και φέρεται να είχε εισόδημα 21 εκατομμυρίων λιρών πέρυσι, μεταβιβάστηκε στον μεγαλύτερο γιο του Βασιλιά.

Ως εκ τούτου, ο Βασιλιάς πρέπει τώρα να πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες λίρες στον μεγαλύτερο γιο του για να τιμήσει τη μακροχρόνια μίσθωση που υπέγραψε στο Χάιγκροουβ, το οποίο αγοράστηκε από το Δουκάτο το 1980.

Ένας από τους γνώστες των βασιλικών θεμάτων είπε στη Sun: «Ο Βασιλιάς έχει μακροχρόνια μίσθωση και πληρώνει ενοίκιο στο Highgrove House και στη γύρω περιοχή»

Η κληρονομιά του Δουκάτου έχει κάνει τον νέο πρίγκιπα της Ουαλίας τον μεγαλύτερο ιδιώτη γαιοκτήμονα στη Βρετανία, με 1,2 δισεκατομμύρια £ σε 23 κομητείες, συμπεριλαμβανομένων αγροκτημάτων, κατοικιών, επτά κάστρων, δασικών εκτάσεων και ακτών.

Το Δουκάτο διαθέτει τα περισσότερα από 200 νησιά Σίλι είναι αρχιπέλαγος στο νοτιοδυτικό άκρο της χερσονήσου της Κορνουάλης της Μεγάλης Βρετανίας), συμπεριλαμβανομένων σχεδόν του 1/3 των σπιτιών στα πέντε κατοικημένα νησιά St Mary's, Tresco, St Martin's, St Agnes και Bryher.

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 85 τοις εκατό της τοπικής οικονομίας με τους επισκέπτες να προσελκύονται από τις φώκιες, τα δελφίνια και την σπάνια πανίδα. Το Isles of Scilly Wildlife Trust πληρώνει επίσης ενοίκιο στο Δουκάτο.

Το εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο ακινήτων της περιουσίας του Ουίλιαμ περιλαμβάνει επίσης το γήπεδο κρίκετ Oval στο νότιο Λονδίνο.

Εν τω μεταξύ, η αγαπημένη βασιλική κατοικία του Καρόλου είναι το Χάιγκροουβ, όπου πέρασε και τα πρώτα χρόνια του γάμου του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Εκεί ο Κάρολος ανέπτυξε την αγάπη του για την κηπουρική, με μια εκπληκτική μεταμόρφωση των παραμελημένων περιοχών.

Το κτήμα βρίσκεται επίσης κοντά στο προσωπικό σπίτι της Καμίλα, Ray Mill House στο Reybridge κοντά στο Lacock, Wiltshire - και τώρα είναι ένα μέρος που αγαπούν πολύ ο Βασιλιάς και η σύζυγός του.