ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Μια νεκρή από ουκρανικό βομβαρδισμό σε χωριό της περιφέρειας Μπέλγκοροντ

Ουκρανία Ρωσία
Μια γυναίκα σκοτώθηκε σήμερα από ουκρανικό βομβαρδισμό στο χωριό Γκολόφτσινο
AP

«Οι οβίδες έπληξαν το κέντρο του χωριού, υπάρχει καταστροφή», ανέφερε ο περιφερειάρχης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ για τον ουκρανικό βομβαρδισμό στην Ρωσία

Μια γυναίκα σκοτώθηκε σήμερα από ουκρανικό βομβαρδισμό στο χωριό Γκολόφτσινο, κοντά στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης του Μπέλγκοροντ.

«Οι οβίδες έπληξαν το κέντρο του χωριού, υπάρχει καταστροφή», ανέφερε ο περιφερειάρχης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, σημειώνοντας ότι μια 48χρονη γυναίκα βρήκε τον θάνατο.

Η περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, έχει δεχθεί αρκετά πλήγματα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες ήταν ο απολογισμός της επίθεσης της 12ης Σεπτεμβρίου σε ρωσικό συνοριακό φυλάκιο, από την οποία προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε σπίτια και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Τον Ιούλιο ο ρωσικός στρατός κατηγόρησε το Κίεβο ότι εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της πόλης του Μπέλγκοροντ.

Τον Απρίλιο, πετρελαϊκές εγκαταστάσεις είχαν δεχθεί επίθεση από ελικόπτερα, περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα, είχε καταγγείλει ο περιφερειάρχης Γκλάντκοφ.

Ο ουκρανικός στρατός έχει εξαπολύσει από τον περασμένο μήνα μεγάλη αντεπίθεση στην ευρύτερη περιοχή του Χαρκόβου (βορειοανατολικά), η οποία συνορεύει με τη ρωσική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις:

Spiegel: Χώρες μέλη της ΕΕ αναλαμβάνουν την στρατιωτική εκπαίδευση 15.000 Ουκρανών

Προειδοποίηση πρώην διοικητή CIA: Αν ο Πούτιν χρησιμοποιήσει πυρηνικά ΗΠΑ - ΝΑΤΟ θα τον καταστρέψουν

Πόλεμος στην Ουκρανία - Πεσκόφ: Οι κάτοικοι θα μας δείξουν τα σύνορα των περιοχών που προσαρτήθηκαν