ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Βουλευτής εισέβαλε σε τράπεζα της Βηρυτού ζητώντας πρόσβαση στις καταθέσεις της

Πρωτοφανής οικονομική κρίση στο Λίβανο
Πρωτοφανής οικονομική κρίση στο Λίβανο
ΑΡ

Απίστευτα σκηνικά πραγματοποιούνται στον Λίβανο που πλήττεται από μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση. 

Λιβανέζα βουλευτής εισήλθε σε υποκατάστημα της τράπεζας Byblos στο βόρειο τμήμα της Βηρυτού νωρίς σήμερα το πρωί μαζί με μια ομάδα συνεργατών της ζητώντας να έχει πρόσβαση στις καταθέσεις της προκειμένου να πληρώσει για μια επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί.

Η Σίνθια Ζαραζίρ, η οποία εξελέγη πρώτη φορά τον Μάιο στη Βηρυττό, εισήλθε στην τράπεζα χωρίς όπλο και ζήτησε 8.500 δολάρια μετρητά, δήλωσε μέλος της Ένωσης Καταθετών. Το υποκατάστημα αμέσως έκλεισε, σύμφωνα με την απευθείας μετάδοση του τηλεοπτικού δικτύου al Jadeed.

Οι τράπεζες στον Λίβανο ξανάνοιξαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, λαμβάνοντας δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αφού είχαν κλείσει για μια εβδομάδα λόγω μιας σειράς ληστειών από πελάτες που ήθελαν να αποσύρουν τις αποταμιεύσεις τους που έχουν μπλοκαριστεί στη χώρα, η οποία πλήττεται από μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση.

Οι καταθέτες μπορούν να αποσύρουν συγκεκριμένα ποσά σε δολάρια ή λιβανέζικες λίρες, η οποία έχει χάσει περισσότερο από το 95% της αξίας την από την αρχή της κρίσης. Χθες Τρίτη σημειώθηκαν τέσσερις απόπειρες ληστείας στον Λίβανο. Σε δύο από αυτές ένοπλοι άνδρες ζητούσαν πρόσβαση στις καταθέσεις τους.

Ακόμη ένα περιστατικό καταγράφηκε τη Δευτέρα. Η ένωση τραπεζών Λιβάνου έχει εκφράσει την οργή της για τις ληστείες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ