ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Απαγωγείς ξεκλήρισαν οικογένεια στην Καλιφόρνια - «Επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι μας»

Τετραμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε στην Καλιφόρνια
Τετραμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε στην Καλιφόρνια
ΑΡ

Ένα βρέφος οκτώ μηνών , οι γονείς του και ο θείος του βρέθηκαν νεκροί σε έναν οπωρώνα στην κεντρική Καλιφόρνια δύο ημέρες αφότου απήχθησαν υπό την απειλή όπλου από την επιχείρησή τους, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Οι χειρότεροι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Merced, Βερν Γουόρνκε, σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Τετάρτης (5/10). Δεν έδωσε καμία πληροφορία για το πώς και πότε η αστυνομία πιστεύει ότι σκοτώθηκαν, είπε ωστόσο ότι τα θύματα ήταν κοντά το ένα στο άλλο όταν βρέθηκαν από έναν εργάτη φάρμας σε μια απομακρυσμένη περιοχή.

Η ζοφερή ανακοίνωση ήρθε αφού οι αρχές δημοσίευσαν νωρίτερα την Τετάρτη βίντεο παρακολούθησης ενός άνδρα που απήγαγε το 8 μηνών κοριτσάκι Aτούχι Ντέρι, τη μητέρα της Τζασλίν Καούρ 27, τον πατέρα της Τσασντίπ Σινγκ, 36 ετών και το θείο της Αμαντίπ Σινγκ 39 ετών, τη Δευτέρα.

Οι αρχές δήλωσαν ότι τους απήγαγε ένας καταδικασμένος ληστής που προσπάθησε να αυτοκτονήσει μια μέρα μετά τις απαγωγές. Ο Χεσούς Σαλγάδο, 48 ετών, ήταν σε κρίσιμη κατάσταση όταν τέθηκε υπό κράτηση, αλλά συνομιλούσε με την αστυνομία, είπε ο σερίφης. Δεν έχει διαπιστωθεί κανένας λόγος για την απαγωγή, είπε.

«Δεν υπάρχουν λόγια αυτή τη στιγμή για να περιγράψω τον θυμό που νιώθω και το παράλογο αυτού του περιστατικού», είπε. «Το είπα νωρίτερα: Υπάρχει ένα ιδιαίτερο μέρος στην κόλαση για αυτόν τον τύπο». Τα τέσσερα μέλη της οικογένειας απήχθησαν από την επιχείρησή τους στο Merced, μια πόλη 86.000 κατοίκων περίπου 200 χιλιόμετρα, νοτιοανατολικά του Σαν Φρανσίσκο στην κοιλάδα San Joaquin, την αγροτική καρδιά της Καλιφόρνια.

Συγγενείς του Σαλγάδο επικοινώνησαν με τις αρχές αναφέροντας ότι παραδέχθηκε ότι είχε σχέση με την απαγωγή, είπε ο σερίφης στο KFSN-TV την Τρίτη. Ο Σαλγάδο προσπάθησε να αυτοκτονήσει πριν φτάσει η αστυνομία σε ένα σπίτι στο κοντινό Άτγουοτερ και έκτοτε νοσηλεύεται.

Τα μέλη της οικογένειας είπαν ότι δεν είχε κλαπεί τίποτα από την εταιρεία φορτηγών αλλά ότι οι συγγενείς τους φορούσαν όλοι κοσμήματα. Ο σερίφης είχε πει ότι μετά τις απαγωγές, μια κάρτα ATM που ανήκε σε ένα από τα θύματα χρησιμοποιήθηκε στο Atwater, περίπου 14 χιλιόμετρα βόρεια του Merced. Ο απαγωγέας δεν ζήτησε λύτρα.

Οι ερευνητές προσπαθούσαν να ανακαλύψουν ένα κίνητρο για τις δολοφονίες, είπε ο σερίφης. «Έχουμε μια ολόκληρη οικογένεια αφανισμένη και για τι; Δεν ξέρουμε ακόμα», είπε. Μέλη της οικογένειας είπαν στο KXTV-TV ότι το γραφείο της Unison Trucking Inc., η επιχείρηση της οικογένειας, είχε ανοίξει μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα.

«Ο σύζυγός μου είναι ένας πολύ ειρηνικός και ήρεμος άνθρωπος. Δεν έχουμε ιδέα γιατί τους απήγαγαν», είπε η Jaspreet Caur, σύζυγος του θείου που απήχθη. Ο σερίφης είπε ότι οι ντετέκτιβ πιστεύουν ότι ο απαγωγέας κατέστρεψε απροσδιόριστα στοιχεία σε μια προσπάθεια να καλύψει τα ίχνη του.