ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Μελόνι, Σαλβίνι, Μπερλουσκόνι: Τα σχέδια για τον σχηματισμό της νέας Ιταλικής κυβέρνησης

Συνάντηση Μελόνι, Σαλβίνι, Μπερλουσκόνι: Τα σχέδια για τον σχηματισμό της νέας Ιταλικής κυβέρνησης
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενόψει του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης της χώρας την συζήτηση μονοπώλησαν οι ζημώσεις και οι διάφορες επαφές και κινήσεις 

Συνάντηση πραγματοποίησαν Τζόρτζια Μελόνι, Ματέο Σαλβίνι και Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην βίλα του «Καβαλιέρε» έξω από το Μιλάνο αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

Κύριο θέμα συζήτησης, οι ζυμώσεις και οι διάφορες επαφές και κινήσεις, ενόψει του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, οι υπεύθυνοι της Λέγκα, των Αδελφών της Ιταλίας και της Φόρτσα Ιτάλια επιθυμούν, όπως διαρρέει, μια ισχυρή κυβερνητική ομάδα, η οποία να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει, πρώτα απ΄όλα, την συνεχή αύξηση της τιμής της ενέργειας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Λέγκα ειδικότερα, υπογράμμισε σε ανακοινωθέν της ότι προτεραιότητά της είναι η προστασία της αγοραστικής δύναμης των Ιταλών, τόσο των εργαζομένων, όσο και των συνταξιούχων. Η δε Τζόρτζια Μελόνι, σε ανάρτησή της στο Facebook, τόνισε ότι «στόχος της νέας κυβέρνησης θα είναι να προσφέρει και πάλι μέλλον, όραμα και μεγαλείο στην Ιταλία» και ότι «σύντομα η χώρα πρόκειται, επιτέλους, να γυρίσει σελίδα».

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής βουλής και στέλεχος των Αδελφών της Ιταλίας, Φάμπιο Ραμπέλι, τέλος, επιβεβαίωσε ότι το κόμμα του είναι της άποψης ότι η χώρα πρέπει να αντιπροσωπευθεί, στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της 20ης Οκτωβρίου, από τον απερχόμενο πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι.

Όσο για την νέα κυβέρνηση, δήλωσε ότι είναι πιθανό να δημιουργηθεί μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνες για ξένη ΜΚΟ που υιοθετεί την προκλητική προπαγάνδα της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στη γέφυρα της Κριμαίας με εντολή Πούτιν

Βόρεια Κορέα: Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο ανακοίνωσαν η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα