ΚΟΣΜΟΣ

Έγραψε ιστορία: Πήγε από Νέα Υόρκη, Ιρλανδία σε 112 ημέρες κάνοντας κωπηλασία – Δεν ήξερε κολύμπι

Έγραψε ιστορία: Πήγε από Νέα Υόρκη, Ιρλανδία σε 112 ημέρες κάνοντας κωπηλασία – Δεν ήξερε κολύμπι

Ο Ντάμιαν Μπρόουνι έγινε ο πρώτος άνθρωπος που διένυσε τα 3.450 ναυτικά μίλια στον Ατλαντικό για να φτάσει από την αμερικανική ήπειρο, στη Μεγάλη Βρετανία

Ιστορία κατάφερε να γράψει ο 42χρονος Damian Browne αφού μέσα σε 112 ημέρες κάνοντας κουπί διένυσε μία απόσταση 3.450 ναυτικών μιλίων, από τη Νέα Υορκη έως το Γκάλγουεϊ, στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο 42χρονος Damian Browne ξεκίνησε το ταξίδι των 3.450 ναυτικών μιλίων μέσω του Ατλαντικού Ωκεανού από το Chelsea Piers στις 14 Ιουνίου.

Ο πρώην επαγγελματίας παίκτης του ράγκμπι χρησιμοποίησε ένα σκάφος 20 ποδιών με το όνομα Cushlamachree, κάνοντας κουπί και παλεύοντας με τα κύματα του ωκεανού για για 2.686 ώρες.

Ο Μπρόουνι επέστρεψε σώος στο σπίτι του, όπου τον υποδέχτηκαν σαν ήρωα αρκετοί υποστηρικτές του και βέβαια η οικογένειά του. «Δεν μπορώ να εξηγήσω πόσο δύσκολες ήταν οι συνθήκες, προφανώς είναι ο Βόρειος Ατλαντικός και είναι πολύ μεταβλητός και κάθε αλλαγή που φαινόταν ότι έπαιρνα ήταν αρνητική», δήλωσε στην Irish Independent.

«Με χτυπούσε συνεχώς με αντίθετα ρεύματα, οπότε ήταν απίστευτα αγχωτικό, γιατί έχανες απόσταση, σε πήγαινε πίσω και μετά προσπαθούσες να καλύψεις ξανά το χαμένο έδαφος», συνέχισε ο πρώην αθλητής. «Νομίζω ότι η μεγαλύτερη επίδραση που έχει είναι στα χέρια σου. Τα κουπιά μπορούν να ξεκολλήσουν από τα χέρια σου πολύ εύκολα αν δεν προσέξεις», πρόσθεσε.

Το κατόρθωμα είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτο επειδή ο Browne δεν μπορεί να κολυμπήσει - και δεν σκοπεύει να μάθει σύντομα.