ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Γιατί έληξε άδοξα η φοιτητική ζωή για την πριγκίπισσα Αμαλία

Η πριγκίπισσα Αμαλία της Ολλανδίας
Η πριγκίπισσα Αμαλία της Ολλανδίας
ΑΡ

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ολλανδίας αποκάλυψαν ότι η 18χρονη κόρη τους δεν μπορεί πλέον να κυκλοφορεί ελεύθερα έξω λόγω της πιθανότητας επίθεσης ή απαγωγής.

Η πριγκίπισσα Αμαλία μετακόμισε από το φοιτητικό της κατάλυμα στο Άμστερνταμ και επέστρεψε στο σπίτι της στη Χάγη. Οι γονείς της έδωσαν λεπτομέρειες σε μια ασυνήθιστα συναισθηματική συνάντηση με τον Τύπο, κατά τη διάρκεια μιας κρατικής επίσκεψης στη Σουηδία. Τα μάτια της βασίλισσας Μάξιμα έλαμπαν καθώς περιέγραφε τις «δύσκολες συνέπειες».

«Δεν υπάρχει φοιτητική ζωή για εκείνη όπως για άλλους», πρόσθεσε. Η πριγκίπισσα Αμαλία όπως και ο Ολλανδός Πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, φέρεται να εμφανίστηκαν σε επικοινωνίες για το οργανωμένο έγκλημα, κάτι που έδειχνε ότι μπορεί να γίνουν στόχος.

Τον περασμένο μήνα, κυκλοφόρησαν επίσημες φωτογραφίες που δείχνουν μια χαμογελαστή πριγκίπισσα Αμαλία την πρώτη μέρα της φοιτητικής της ζωής. Πολύς θόρυβος δημιουργήθηκε όταν η έφηβη μετακόμισε σε μία κοινή φοιτητική εστία συνεχίζοντας το πτυχίο της στην πολιτική, την ψυχολογία, τη νομική και τα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.

Η πριγκίπισσα Αικατερίνη Αμαλία, η οποία γίνεται 19 ετών τον Δεκέμβριο, θεωρείται από πολλούς στην Ολλανδία ως μια σχετικά προσγειωμένη γαλαζοαίματη. Δυνατή αναβάτης, έχει ένα άλογο που ονομάζεται «Mοχίτο» και της δόθηκε το παρατσούκλι της «Βασίλισσας του Κοκτέιλ» ενώ εργαζόταν σε ένα beach bar στο Scheveningen κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Σε μια αυτοβιογραφία που κυκλοφόρησε για να συμπέσει με τα 18α γενέθλιά της, η πριγκίπισσα Αμαλία μίλησε για την ψυχική της υγεία και είπε ότι μιλάει συχνά σε έναν θεραπευτή. Στα μισά σχεδόν της φοιτητικής της ζωής, η έκθεση πληροφοριών σήμαινε ότι η πριγκίπισσα Αμαλία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χαλαρή φοιτητική ζωή.

Η οικογένειά της ελπίζει ότι τα εντατικά μέτρα ασφαλείας είναι μόνο προσωρινά. Η βασίλισσα Μάξιμα είπε στους δημοσιογράφους στη Σουηδία ότι ήταν περήφανη για το πώς τα κατάφερε η πριγκίπισσα Αμαλία και απέτισε φόρο τιμής στη γενναιότητά της.

Η γεννημένη στην Αργεντινή πρώην οικονομολόγος επεσήμανε ότι η Αμαλία συνεχίζει να σπουδάζει στο πανεπιστήμιο - και μάλιστα κατάφερε να αστειευτεί για το ότι ίσως πήρε πολύ καλούς βαθμούς. Ο βασιλιάς Βίλεμ-Αλεξάντερ έκανε λόγο για «μια βαριά κατάσταση» και είπε ότι δεν ήταν σε θέση να εκφράσει τον αντίκτυπο.

Είναι εξαιρετικά σπάνιο οι βασιλικοί ή κυβερνητικοί αξιωματούχοι να μιλούν για θέματα ασφάλειας. Η αστυνομία, η εισαγγελία και το κυβερνητικό υπουργείο που εκπροσωπεί τον Οίκο δεν αναμένεται να σχολιάσουν τις αποκαλύψεις του βασιλικού ζεύγους.