ΚΟΣΜΟΣ

Συνέδριο ΚΚ Κίνας - Απίστευτη σκηνή: Πέταξαν έξω τον πρώην πρόεδρο

Συνέδριο ΚΚ Κίνας - Απίστευτη σκηνή: Πέταξαν έξω τον πρώην πρόεδρο

Μια ιστορική σκηνή φαίνεται πως εκτυλίχθηκε στο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Άνδρες ασφαλείας του Συνεδρίου «πέταξαν» έξω από την αίθουσα τον πρώην πρόεδρο της χώρας.

Τα Συνέδρια του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, αλλά και γενικότερα κυβερνητικών κομμάτων Δύσης είτε Ανατολής, συνήθως είναι προκαθορισμένα. Τι θα συμβεί και πότε, είναι καθορισμένο από μια προσεκτική «χορογραφία» στην οποία οι οργανωτικές επιτροπές έχουν καταλήξει μήνες νωρίτερα από τη διεξαγωγή τους.

Κάτι τέτοιο όμως δεν φάνηκε να συμβαίνει στο 20ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, όπου καταγράφηκε μια πρωτόγνωρη σκηνή που φυσικά δεν μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα της Κίνας.

Ο πρώην πρόεδρος της Κίνας, Χου Ζιντάο φαίνεται να πετάχθηκε έξω από το Συνέδριο, καθώς οι κάμερες τον κατέγραψαν να φεύγει συνοδευόμενος και εμφανώς ενάντια στη θέλησή του, όπως αναφέρει το γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων.

Ο 79χρονος υπήρξε πρόεδρος της Κίνας για μια δεκαετία από το 2003 μέχρι και το 2013. Πριν το συμβάν που κατέγραψαν οι κάμερες φέρεται να είχε λογοφέρει με τον νυν πρόεδρο της χώρας, Σι Τζινπίγκ.

Το 20ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ολοκληρώθηκε σήμερα και επισφράγισε την τρίτη θητεία του Σι Τζινπίνγκ στην ηγεσία του κόμματος αλλά και του κράτους. «Τολμήστε να αγωνιστείτε για τη νίκη» ήταν το σύνθημα του Σι Τζινπίνγκ που έκλεισε το Συνέδριο.

Σχετικές ειδήσεις

Κίνα: Το 20ό συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος ολοκληρώνεται