ΚΟΣΜΟΣ

Πανικός στον αέρα: Διαλύθηκε το ρύγχος αεροπλάνου από καταιγίδα

Πανικός στον αέρα: Διαλύθηκε το ρύγχος αεροπλάνου από καταιγίδα
Twitter

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν επιβάτες και πλήρωμα σε πτήση όταν σφοδρή καταιγίδα διέλυσε το ρύγχος του αεροπλάνου

Έρευνα σχετικά με την πτήση LA1325 της LATAM Airlines ξεκίνησε σήμερα η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Παραγουάης.

Ο κυβερνήτης της εν λόγω πτήσης υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση, όταν διαπίστωσε πως το ρύγχος του αεροπλάνου διαλυόταν, ενώ βρισκόταν εν μέσω σφοδρής καταιγίδας.

Το Airbus A320 που ανήκει στη θυγατρική της προαναφερθείσας αεροπορικής εταιρείας στην Παραγουάη (LATAM Airlines Paraguay) συνάντησε ακραίες καιρικές συνθήκες, αργά το βράδυ της Τετάρτης, ενώ πετούσε από την Ασουνσιόν προς το Σαντιάγο της Χιλής.

Επιβάτες της πτήσης κοινοποίησαν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία καταγράφονται οι στιγμές απόλυτου τρόμου που έζησαν με το αεροπλάνο να τραντάζεται και να διακρίνονται αστραπές από τα παράθυρα.

Το αεροπλάνο επέστρεψε στην πρωτεύουσα της Παραγουάης, όπου προσγειώθηκε με ασφάλεια, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί τόσο μεταξύ των επιβατών όσο και του πληρώματος.

Οι εικόνες από το διαλυμένο ρύγχος του αεροσκάφους και τις ρωγμές στο τζάμι του πιλοτηρίου είναι σοκαριστικές.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Παραγουάης (DINAC) το αεροσκάφος βρέθηκε αντιμέτωπο με «πρωτόγνωρη καταιγίδα», ενώ και η αεροπορική εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζει πως «οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος είναι καλά» και ότι το Airbus A320 υποχρεώθηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση γύρω στις 23:00 (τοπική ώρα) εξαιτίας «ακραίων καιρικών συνθηκών».

Με πληροφορίες από Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων