ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Κατέρρευσε κρεμαστή γέφυρα – Φόβοι για δεκάδες νεκρούς

Ινδία: Κατέρρευσε κρεμαστή γέφυρα – Φόβοι για δεκάδες νεκρούς
twitter.com

Η καλωδιακή, κρεμαστή, γέφυρα του Γκουτζαράτ στην περιοχή Μόρμπι κατέρρευσε και εκφράζονται φόβοι για την ύπαρξη νεκρών από το ατύχημα. Πολλούς τραυματίες επιβεβαιώνει η κυβέρνηση της Ινδίας.

Τον τρόμο βίωσαν ντόπιοι και τουρίστες στην περιοχή Μόρμπι της Ινδίας, όταν κατέρρευσε η κρεμαστή γέφυρα του Γκουτζαράτ. Οι σκηνές αλλοφροσύνης που επικράτησαν όταν η γέφυρα κόπηκε στα δύο ήταν ανατριχιαστικές, με τα βίντεο που καταφθάνουν από την Ινδία να κόβουν την ανάσα.

Ήδη υπάρχει η εκτίμηση ότι οι τραυματίες είναι πάρα πολλοί μετά το ατύχημα, ενώ εκφράζονται φόβοι και για την ύπαρξη νεκρών. Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσιεύματα στα social media, υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον 50 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Το γραφείο του πρωθυπουργού της Ινδίας ανακοίνωσε ότι έχει δοθεί εντολή για κατεπείγουσα κινητοποίηση όλων των ομάδων διάσωσης προς την περιοχή.

«Είμαι βαθιά λυπημένος για την τραγωδία της κατάρρευσης της κρεμαστής γέφυρας στο Morbi. Οι επιχειρήσεις αρωγής και διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη. Δόθηκαν οδηγίες για την άμεση αντιμετώπιση των τραυματιών. Είμαι σε συνεχή επαφή με την περιφερειακή διοίκηση για αυτό το θέμα», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός του Γκουτζαράτ, Μπουπέντρα Πατέλ.