ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες: Νεκρός αστυνομικός από επίθεση με μαχαίρι

Βρυξέλλες: Νεκρός αστυνομικός από επίθεση με μαχαίρι
AP

Βρυξέλλες: Ο δράστης πυροβολήθηκε και εξουδετερώθηκε από την αστυνομία 

Ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του και ένας ακόμη τραυματίστηκε μετά από επίθεση με μαχαίρι στις Βρυξέλλες, με Βέλγο δικαστικό αξιωματούχο να εκφράζει υποψίες για σύνδεση με την τρομοκρατία.

Η βέλγικη αστυνομία ανακοίνωσε πως ο ύποπτος δράστης πυροβολήθηκε και εξουδετερώθηκε ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

«Μια από τις περιπολίες μας δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι», ανέφερε η αστυνομία. «Οι δύο αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις. Ένας αξιωματικός μιας άλλης περιπόλου χρησιμοποίησε το όπλο του για να εξουδετερώσει τον δράστη».

«Οι δύο τραυματίες και ο δράστης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», πρόσθεσε η αστυνομία.

Ένας δικαστικός αξιωματούχος,του οποίου το όνομα δεν αναφέρεται, καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη, δήλωσε στο Associated Press ότι «υπάρχει υποψία για τρομοκρατική επίθεση», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης φώναξε «Αλλάχου ακμπάρ», την αραβική φράση που σημαίνει «Ο Θεός είναι μεγάλος». Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 7:15 μ.μ. τοπίκή ώρα.

Η εφημερίδα Le Soir ανέφερε ότι ο νεκρός αστυνομικός μαχαιρώθηκε στο λαιμό και πέθανε στο νοσοκομείο.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρου δημοσίευσε συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένεια και τους φίλους του νεκρού αξιωματικού.

«Οι αστυνομικοί μας διακινδυνεύουν καθημερινά τη ζωή τους για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών μας», είπε. «Η σημερινή τραγωδία το αποδεικνύει για άλλη μια φορά»