ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη - Τουλάχιστον έξι οι νεκροί

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη - Τουλάχιστον έξι οι νεκροί

Μια έκρηξη συγκλόνισε το κέντρο της Κωνσταντινούπολης στην πλατεία Ταξίμ. Τουλάχιστον 6 οι νεκροί, 53 οι τραυματίες.

«Συναγερμός» στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης καθώς μεγάλη έκρηξη προκάλεσε πανικό στους διερχόμενους. Για 6 νεκρούς και τουλάχιστον 53 τραυματίες κάνει λόγο η Hurriyet.

Τα βίντεο που κάνουν τον γύρο τον social media, δείχνουν πυροσβεστικά οχήματα και αστυνομία να φτάνουν στο σημείο.

Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η αιτία της έκρηξης.

Κυβερνήτης Κωνσταντινούπολης: Υπάρχουν απώλειες και τραυματισμοί

Λόγο για νεκρούς κάνει σύμφωνα με τη Hurriyet ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλίκαγια.

Σύμφωνα με τον ίδιο «Σήμερα, υπήρξε μια έκρηξη στην Ταξίμ και τον δρόμο Ιστικλάλ στην περιοχή Μπέιογλου. Η Αστυνομία, οι διασώστες και οι πυροσβέστες ανταποκρίθηκαν άμεσα. Υπάρχουν απώλειες και τραυματισμοί. Θα ενημερώνεστε για κάθε εξέλιξη».

Κλείνει τους δρόμους η Αστυνομία

Το CNN Turk αναφέρει σχετικά με την έκρηξη ότι είναι άγνωστο αν πρόκειται για βομβιστή αυτοκτονίας ή για πακέτο - βόμβα. Οι περισσότερες πληροφορίες πάντως συγκλίνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Η αστυνομία κλείνει τους δρόμους που οδηγούν στην Ιστικλάλ. Παράλληλα έχουν σημειωθεί σοβαρές ζημιές σε καταστήματα.

Είναι τρομοκρατική επίθεση;

Οι τουρκικές αρχές φοβούνται πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Τούρκος δημοσιογράφος ανέφερε «Η έκρηξη έλαβε χώρα στον αριθμό 190 της Ιστικλάλ. Οι δυνάμεις ασφαλείας έφτασαν αμέσως στο σημείο και πήραν μέτρα για τον αποκλεισμό της περιοχής.

Το πραγματικό ερώτημα είναι ένα και περιμένει απάντηση. Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Υπάρχει ανησυχία και το ενδεχόμενο εξετάζεται».

Σχετικές ειδήσεις