ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: «Να προσέχετε τι εύχεστε» λέει στους επίδοξους... Μασκ

O Έλον Μασκ μιλάει μέσω βιντεοδιάσκεψης στο Μπαλί
O Έλον Μασκ μιλάει μέσω βιντεοδιάσκεψης στο Μπαλί
ΑΡ

«Δεν είναι εύκολο να είστε Έλον Μασκ». Αυτό ειναι το μήνυμα που έστειλε ο δισεκατομμυριούχος στο κοινό στη διάρκεια επιχειρηματικού φόρουμ εν όψει της Συνόδου G20 στο Μπαλί

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, μίλησε μέσω βιντεοκλήσης ενόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας, στο επιχειρηματικό συνέδριο B20.

Ποιο ήταν λοιπόν το μήνυμα του δισεκατομμυριούχου για τους νεότερους που θα μπορούσαν να επιδιώξουν να μιμηθούν την επιχειρηματική του επιτυχία; «Δεν είμαι σίγουρος πόσοι άνθρωποι θα ήθελαν πραγματικά να είμαι εγώ. Θα ήθελαν να είναι αυτό που φαντάζονται ότι είμαι εγώ, κάτι που δεν είναι το ίδιο», συνέχισε. «Εννοώ, το ποσό που βασανίζω τον εαυτό μου είναι το επόμενο επίπεδο, ειλικρινά».

Ο Μασκ μιλούσε στο φόρουμ B20 εν όψει της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 κορυφαίων οικονομιών που πραγματοποιείται στο νησί-θέρετρο της Ινδονησίας. Συμμετείχε στο συνέδριο μέσω βιντεοκλήσης μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του Twitter.

Επρόκειτο να παρευρεθεί στην εκδήλωση αυτοπροσώπως, αλλά ο υπουργός της κυβέρνησης της Ινδονησίας Luhut Binsar Pandjaitan, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό των προετοιμασιών για τη σύνοδο κορυφής, είπε ότι ο Mασκ δεν μπορούσε να παραστεί επειδή προετοιμάζεται για μια δικαστική υπόθεση αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

«Ο φόρτος εργασίας μου έχει αυξηθεί πολύ πρόσφατα», είπε γελώντας σε μια προφανή αναφορά στη συμφωνία του Twitter. «Εννοώ, ω, φίλε. Έχω πάρα πολλή δουλειά, αυτό είναι σίγουρο». Ο επιχειρηματίας εμφανίστηκε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, λέγοντας ότι είχε «πέσει» το ρεύμα λίγο πριν συνδεθεί. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είπε επίσης ότι η Tesla θα εξετάσει το ενδεχόμενο κατασκευής ενός πολύ φθηνότερου μοντέλου όταν ρωτήθηκε για επιλογές χαμηλότερου κόστους για αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Ινδία και η Ινδονησία που φιλοξενεί τη G-20.

«Πιστεύουμε ότι η κατασκευή ενός πολύ πιο προσιτού οχήματος θα είχε πολύ νόημα και πρέπει να κάνουμε κάτι», είπε. Ο Μασκ επανέλαβε επίσης την επιθυμία του να αυξήσει σημαντικά την ποσότητα και τη διάρκεια των προσφορών βίντεο του Twitter και να μοιραστεί τα έσοδα με τους ανθρώπους που παράγουν περιεχόμενο, αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Αγόρασε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα και απέλυσε γρήγορα το διοικητικό συμβούλιο και τα ανώτατα στελέχη της εταιρείας. Απέλυσε επίσης μεγάλο μέρος του υπόλοιπου εργατικού δυναμικού πλήρους απασχόλησης της εταιρείας μέσω email στις 4 Νοεμβρίου και τώρα καταργεί θέσεις εργασίας συνεργατών που είναι επιφορτισμένοι με την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και άλλου επιβλαβούς περιεχομένου.

Ο Μασκ έχει υποσχεθεί να χαλαρώσει τους περιορισμούς σχετικά με το τι μπορούν να πουν οι χρήστες στην πλατφόρμα. Έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις και έχει προσπαθήσει να καθησυχάσει τις εταιρείες που διαφημίζονται στην πλατφόρμα και άλλες ότι δεν θα βλάψει τις επωνυμίες τους συσχετίζοντάς τις με επιβλαβές περιεχόμενο.

Στην εμφάνισή του τη Δευτέρα, ο Μασκ αναγνώρισε την κριτική. «Δεν υπάρχει τρόπος να γίνουν όλοι ευτυχισμένοι, αυτό είναι σίγουρο», είπε.