ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Σήμα από την Interpol σε γειτονικές χώρες της Τουρκίας

έκρηξη Κωνσταντινούπολη
Ύποπτος για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη αναζητείται από την Interpol και φέρεται να βρίσκεται στη Βουλγαρία.
AP Photo/Francisco Seco

Έναν ύποπτο άνδρα για τη φονική έκρηξη αναζητούν οι Αρχές στην Τουρκία, με την Interpol να εκδίδει διεθνές σήμα στις γειτονικές χώρες.

Η βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη στοίχισε τη ζωή έξι ατόμων ενώ προκάλεσε και 81 τραυματισμούς, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και μια Ελληνίδα τουρίστρια. Οι τουρκικές Αρχές πέρα από τη σύλληψη μιας γυναίκας που φέρεται να εμπλέκεται στην επίθεση, αναζητούν κι άλλους υπόπτους για την έκρηξη. Μάλιστα, η Interpol έχει ξεκινήσει έρευνες και αναζητά άτομα το οποίο έχει εμπλοκή στο λουτρό αίματος στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha ένας εκ των υπόπτων βρίσκεται στη Βουλγαρία και αυτό το γνωστοποίησε η Interpol σε όλες τις γειτονικές χώρες της Τουρκίας, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Ο λόγος είναι, προφανώς, για να συλληφθεί σε περίπτωση που επιχειρήσει να περάσει τα σύνορα.

Κωνσταντινούπολη: Ζευγάρι διαμελίστηκε μπροστά από την Ελληνίδα

Για την κατάσταση της υγείας της Ελληνίδας που τραυματίστηκε ελαφρά από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, μίλησαν οι γονείς της γυναίκας.

«Το παιδί μου αυτή τη στιγμή είναι στο νοσοκομείο με θραύσμα στο πόδι και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Είναι καλά, απλά τώρα μου είπε ο πρόξενος ότι το θραύσμα είναι μέσα, δεν ξέρω τι να κάνω, γιατί και στην Τουρκία δεν ξέρω αν οι γιατροί είναι καλοί, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε.

Είχε πάει ταξίδι και στα 6 μέτρα έσκασε η βόμβα, ήταν από τους πολύ τυχερούς, γιατί διαμελίστηκαν μου είπε άτομα. Ήταν τραγική η κατάσταση. Είναι σοκαρισμένη πάρα πολύ», είπε αρχικά η μητέρα της μιλώντας στο ΜEGA.

Και συνέχισε: «Μου είπε ''μαμά είδα άτομα και παιδάκια σκοτωμένα'', κοίταζε στο κεφάλι να μην χτυπήσει και με το που έσκυψε και είδε το πόδι της ανάβλυζε αίμα, συνέχεια και πύον. Έχασε πάρα πολύ αίμα».

Ο πατέρας της τραυματισμένης δήλωσε ότι η κόρη του ήταν πολύ τυχερή που γλίτωσε γιατί μπροστά της ένα ζευγάρι σκοτώθηκε:

«Είναι σε σοκ, έχει ένα τραύμα από την έκρηξη της βόμβας. Είναι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης. Θα την χειρουργήσουν να βγάλουν το θραύσμα και θα της βάλουν γύψο. Κανονίζουμε τη μετάβαση της κόρης μου στην Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους από το προξενείο για το ενδιαφέρον που έδειξαν για την κόρη μου. Ήταν πολύ τυχερή γιατί μπροστά της λίγα μέτρα ήταν ζευγάρι που έφαγε την έκρηξη και διαμελίστηκε. Ήταν μερικά μέτρα μπροστά στην κόρη μου. Αλλιώς θα είχε σκοτωθεί και η κόρη μου. Ήταν έξι μέτρα από την έκρηξη».

Κωνσταντινούπολη: Στην Ελλάδα με παρέμβαση Πλεύρη η τραυματισμένη

Με παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, η Ελληνίδα που τραυματίστηκε στη μεγάλη έκρηξη στην κεντρικότερη λεωφόρο της Κωνσταντινούπολης, στην επίθεση με τους έξι νεκρούς, θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να χειρουργηθεί.

Όπως ανέφερε ο πατέρας της κοπέλας και επιβεβαίωσε το υπουργείο Υγείας στο Newsbomb.gr, έπειτα από συνεννόηση με τον υπουργό Υγείας, η κοπέλα θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να χειρουργηθεί εδώ, ενώ το υπουργείο θα καλύψει τα έξοδα αναισθησιολόγου και νοσηλείας.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο κ. Πλεύρης επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειας της τραυματίας στην Κωνσταντινούπολη και σε συνεννόηση με το Προξενείο θα μεταφερθεί στην Ελλάδα.

Η τραυματισμένη Ελληνίδα, φαίνεται πως θα επιστρέψει οδικώς με ασθενοφόρο από την Τουρκία, όπως ανέφερε ο πατέρας της στο MEGA.