ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί από πυραυλικό χτύπημα στην Πολωνία

Νεκροί από πυραυλικό χτύπημα στην Πολωνία
Εικόνες από το σημείο που χτύπησε ο πύραυλος, κοντά στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας
Twitter - War Monitor

Πτώση πυραύλων εντός της Πολωνίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία - Αναφορές για νεκρούς

Αναφορές για τουλάχιστον δύο νεκρούς στην Πολωνία μετά από πτώση πυραύλων στα σύνορα με την Ουκρανία, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εάν οι πύραυλοι προσγειώθηκαν στο κράτος του ΝΑΤΟ «τυχαία» ως αποτέλεσμα του μαζικού βομβαρδισμού της Ρωσίας κατά των ουκρανικών πόλεων νωρίτερα σήμερα Τρίτη.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Mατέους Μοραβιέτσκι, συγκάλεσε εκτάκτως Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, όπως επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πιότρ Μίλερ.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να δοθούν μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής.

Την επίθεση φέρεται να επιβεβαιώνει σύμφωνα με το Αssociated Press και Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος αναφέρει ότι ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν μέσα στο πολωνικό έδαφος, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους.

Δείτε σε χάρτη το σημείο που αναφέρεται πως έπληξαν οι πύραυλοι:

Screenshot-2022-11-15-205746.jpg

Οι πύραυλοι έπεσαν στην πόλη Przewodów στην περιοχή Hrubieszów, χτυπώντας σε εγκαταστάσεις σιτηρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία και ο στρατός βρίσκονται ήδη στο σημείο. «Οι πυροσβέστες βρίσκονται επί τόπου, δεν είναι σαφές τι έχει συνέβη», δήλωσε ο Λούκας Κούτσι, αξιωματικός της πυροσβεστικής.

Παράλληλα, το Πεντάγωνο, σε δήλωση του, αναφέρει πως δεν μπορεί με τα μέχρι στιγμής στοιχεία να επιβεβαιώσει το περιστατικό.

Σχετικές ειδήσεις