ΚΟΣΜΟΣ

Μεντβέντεφ: Το χτύπημα στην Πολωνία «δείχνει» Παγκόσμιο Πόλεμο

O Nτμίτρι Μεντβέντεφ
O Nτμίτρι Μεντβέντεφ
ΑΡ

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε ότι η έκρηξη σε πολωνικό έδαφος έδειξε ότι η Δύση πλησιάζει σε έναν Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Το περιστατικό με το υποτιθέμενο «πυραυλικό χτύπημα» σύμφωνα με την Ουκρανία σε πολωνική φάρμα αποδεικνύει μόνο ένα πράγμα: διεξάγοντας έναν υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, η Δύση πλησιάζει πιο κοντά στον παγκόσμιο πόλεμο», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο Twitter.

Η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και τον Σεπτέμβριο ισχυρίστηκε ότι προσάρτησε τέσσερις περιοχές της χώρας στη Ρωσική Ομοσπονδία, μετά την κατοχή και την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστήριξε ότι οι αναφορές από πολωνικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχους σχετικά με ρωσικούς πυραύλους που έπεσαν στο έδαφος της Πολωνίας αποτελούν «προβοκάτσια» με στόχο την κλιμάκωση της κρίσης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Interfax.

Ο πολωνικός ραδιοφωνικός σταθμός ZET απέδωσε την έκρηξη σε «αδέσποτους» πυραύλους, στον απόηχο των σφοδρών πυραυλικών επιθέσεων που εξαπέλυσε σήμερα η Ρωσία σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά την έκρηξη σε πολωνικό χωριό, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, υπογράμμισε πως είναι μάλλον απίθανο να πρόκειται για πύραυλο, που εκτοξεύθηκε από τη Ρωσία.