ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Μπλόκο σε 52 Ιρλανδούς πολιτικούς καθώς και του πρωθυπουργού

Μόσχα
Η Ρωσία απαγορεύει την είσοδο σε 52 Ιρλανδούς πολιτικούς περιλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μίχαλ Μάρτιν
AP

Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ιρλανδία συμμετέχει στις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα (16/11) πως απαγορεύει την είσοδο σε 52 Ιρλανδούς πολιτικούς περιλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μίχαλ Μάρτιν, κατηγορώντας το Δουβλίνο ότι διεξάγει «μια επιθετική αντιρωσική εκστρατεία προπαγάνδας».

Η απαγόρευση, η οποία περιλαμβάνει επίσης τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Λέο Βαράντκαρ, τους υπουργούς Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών και ορισμένους κοινοβουλευτικούς, είναι η τελευταία σε έναν καταιγισμό εν πολλοίς συμβολικών κινήσεων από τη Ρωσία εις βάρος διακεκριμένων προσωπικοτήτων από δυτικές χώρες που έχουν καταδικάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ιρλανδία συμμετέχει στις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και οι δύο χώρες έχουν απελάσει διπλωμάτες η μία της άλλης.

Η Μόσχα απαίτησε επίσης «μία συγγνώμη» για ένα περιστατικό τον Μάρτιο όταν ένας άνδρας οδήγησε ένα φορτηγό μέσα από τις πύλες της πρεσβείας της στο Δουβλίνο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τον πόλεμο.

Ρωσία: Απαγόρευση εισόδου σε 100 Καναδούς, ανάμεσά τους και ο Τζιμ Κάρεϊ
Λίγες ημέρες νωρίτερα, η Μόσχα είχε ανακοινώσει ότι θα απαγορεύσει την είσοδο στο έδαφός της σε 100 Καναδούς, συμπεριλαμβανομένου του ηθοποιού Τζιμ Κάρεϊ και πολυάριθμων δημοσιογράφων, σε αντίποινα για τις κυρώσεις που επέβαλε η Οτάβα σε Ρώσους δημοσιογράφους και ηθοποιούς τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις;

Πολωνία: Όλα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα για την έκρηξη

Ζαχάροβα κατά Πολωνίας και ΕΕ: Να απολογηθούν για την υστερία τους

Πολωνία: Ουκρανικό πύραυλο «βλέπουν» ΗΠΑ,Ρωσία -Πυρετός διαβουλεύσεων