ΚΟΣΜΟΣ

COP27: Θετικός στον κορονοϊό ο Τζον Κέρι στην Σύνοδο για το κλίμα

COP27: Θετικός στον κορονοϊό ο Τζον Κέρι στην Σύνοδο για το κλίμα

COP27: Ο Τζον Κέρι τέθηκε σε απομόνωση αφότου βρέθηκε θετικός στην Covid στο Σαρμ ελ-Σέιχ στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για το κλίμα, Τζον Κέρι, ο οποίος ηγείται της αμερικανικής αντιπροσωπείας στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στην Αίγυπτο, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής η εκπρόσωπός του.

Η ανακοίνωση γίνεται, ενώ συνεχίζονται στην COP27 στο Σαρμ ελ-Σέιχ οι δύσκολες διαπραγματεύσεις για τα τελικά κείμενα στο τέλος των οποίων οι ΗΠΑ αναμένεται να παίξουν μείζονα ρόλο.

Η 27η διεθνής σύνοδος για το κλίμα επρόκειτο να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, αλλά παρατάθηκε έως το Σάββατο σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει το αδιέξοδο.

Όπως ανακοίνωσε η Γουίτνει Σμιθ, ο Τζον Κέρι έχει τεθεί σε απομόνωση, ενώ είναι πλήρως εμβολιασμένος και εμφανίζει ελαφρά συμπτώματα.

Ο Κέρι "εργάζεται τηλεφωνικά με τη διαπραγματευτική του ομάδα και τους ξένους ομολόγους του για να διασφαλίσει μια θετική έκβαση στην COP27", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Δύσκολες διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε μια προσπάθεια να ρυθμιστούν τα πιο ακανθώδη σημεία που παραμένουν εκκρεμή, κυρίως η αποζημίωση των ζημιών που έχουν ήδη προκληθεί από την κλιματική αλλαγή και η τύχη των ορυκτών καυσίμων.