ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο λαμπερός γάμος της εγγονής του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

O γάμος της εγγονής Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο
O γάμος της εγγονής Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο
ΑΡ

Η εγγονή του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Ναόμι και ο Πίτερ Νιλ παντρεύτηκαν το Σάββατο (19/11) στον 19ο γάμο στην ιστορία του Λευκού Οίκου, ανταλλάσσοντας όρκους σε ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες μπροστά σε δεκάδες συγγενείς και φίλους.

Η Ναόμι Μπάιντεν, η μεγαλύτερη εγγονή του Αμερικανού προέδρου εντάχθηκε σε ένα σπάνιο κλαμπ το Σάββατο: στον κατάλογο των ανθρώπων που παντρεύτηκαν στην... πιο αποκλειστική διεύθυνση του έθνους, τον Λευκό Οίκο.

Η 28χρονη Ναόμι Μπάιντεν παντρεύτηκε τον Πίτερ Νιλ, 25 ετών, σε μια ιδιωτική τελετή με περίπου 250 καλεσμένους. Ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία φιλοξένησαν την οικογένεια και το γαμήλιο πάρτι για μεσημεριανό γεύμα στην κρατική τραπεζαρία, ενώ στη συνέχεια είχαν προγραμματίσει και βραδινή δεξίωση.

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι ο γάμος πληρώθηκε από την οικογένεια Μπάιντεν, όπως συνηθίζεται για τις ιδιωτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούν οι πρώτες οικογένειες. Το προεδρικό ζεύγος αρνήθηκε την είσοδο στους δημοσιογράφους, την ομάδα των ρεπόρτερ που συνήθως ακολουθεί τον Μπάιντεν.

Η Nαόμι είναι κόρη του Χάντερ Μπάιντεν και της Κάθλιν Μπουλ. Το ζευγάρι ανακοίνωσε τον αρραβώνα του τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους και αυτό το καλοκαίρι, αποκάλυψαν ότι ο γάμος θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο.

«Ήταν χαρά μας να βλέπουμε τη Ναόμι να μεγαλώνει, να ανακαλύπτει ποια είναι και να χαράζει μια τόσο απίστευτη ζωή για τον εαυτό της», ανακοίνωσε το προεδρικό ζεύγος. «Είμαστε περήφανοι που τη βλέπουμε να επιλέγει τον Πίτερ για σύζυγό της και έχουμε την τιμή να τον καλωσορίσουμε στην οικογένειά μας. Τους ευχόμαστε μέρες γεμάτες γέλιο και μια αγάπη που θα μεγαλώνει κάθε χρόνο».

Το ζεύγος Μπάιντεν με τους νεόνυμφουςΑΡ

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει μόνο 18 γάμοι στο Λευκό Οίκο, όπως επίσης και τέσσερις δεξιώσεις για ζευγάρια που έκαναν τις τελετές τους αλλού αλλά γιόρτασαν αργότερα στον Λευκό Οίκο. «Είναι ένα σπάνιο, μοναδικό, πολύ ιδιαίτερο γεγονός που λαμβάνει χώρα στη ζωή του Λευκού Οίκου», δήλωσε ο Στιούαρτ ΜακΛόριν, πρόεδρος της Ιστορικής Ένωσης του Λευκού Οίκου.

Πολλοί από τους γάμους και τις δεξιώσεις του Λευκού Οίκου ήταν ιδιωτικές οικογενειακές εκδηλώσεις. Αλλά απέκτησαν πανεθνική προβολή, όπως οι γάμοι που διοργάνωσε για τις κόρες του ο πρώην πρόεδρος Λίντον Τζόνσον.