ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Ινδονησία: 56 νεκροί και 700 τραυματίες

Σεισμός στην Ινδονησία: 56 νεκροί και 700 τραυματίες
Ο καταστροφικός σεισμός έπληξε την Ιάβα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 56 άνθρωποι και να τραυματιστούν εκατοντάδες πολίτες
Associated Press

Ο καταστροφικός σεισμός έπληξε την Ιάβα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 56 άνθρωποι και να τραυματιστούν εκατοντάδες πολίτες, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους

Ο σεισμός στην Ινδονησία προκάλεσε τεράστιες καταστροφές με δεκάδες νεκρούς και πολλούς τραυματίες μέχρι τώρα ενώ αρκετοί είναι οι εγκλωβισμένοι.

Ο καταστροφικός σεισμός έπληξε την Ιάβα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 56 άνθρωποι και να τραυματιστούν εκατοντάδες πολίτες, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Με μέγεθος 5,6 βαθμών, έπληξε την πόλη Σιαντζούρ στη Δυτική Ιάβα, σε μικρό βάθος 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ.

Φόβοι για μετασεισμούς

Αξιωματούχοι προειδοποιούν για πιθανούς μετασεισμούς και λένε ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Η περιοχή όπου σημειώθηκε ο σεισμός είναι πυκνοκατοικημένη και επιρρεπής σε κατολισθήσεις, με κακοφτιαγμένα σπίτια. Οι διασώστες προσπαθούν να απομακρύνουν τους ανθρώπους από τα κτίρια που κατέρρευσαν και κατάφεραν να σώσουν μια γυναίκα και το μωρό της, σύμφωνα με τοπικές αναφορές.

Ο κυβερνήτης της Δυτικής Ιάβας, Ριντβάν Καμίλ επιβεβαίωσε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ότι μέχρι στιγμής 56 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 700 τραυματίστηκαν. Είπε ότι ο αριθμός των τραυματιών και των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί επειδή υπάρχουν «πολλοί άνθρωποι» που εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι, ενώ μια περιοχή έχει αποκλειστεί από κατολίσθηση.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube