ΚΟΣΜΟΣ

Χριστούγεννα στον Λευκό Οίκο: Η Τζιλ Μπάιντεν παρέλαβε το φετινό έλατο

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο έφτασε στο Λευκό Οίκο
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο έφτασε στο Λευκό Οίκο
ΑΡ

Η Τζιλ Μπάιντεν εγκαινίασε την εορταστική περίοδο, υποδεχόμενη στον Λευκό Οίκο το επίσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ συνεχίζει μία παράδοση πολλών δεκαετιών

Ήρθαν τα...Χριστούγεννα στην Ουάσιγκτον. Η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου Τζιλ Μπάιντεν παρέλαβε το επίσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Λευκού Οίκου για το 2022 στον Λευκό Οίκο και οι φωτογράφοι ήταν εκεί για να απαθανατίσουν τη στιγμή.

Το φετινό δέντρο είναι ένα έλατο με μήκος περίπου 6 μέτρων που κατάγεται απο το Όμπορν της Πενσιλβάνια και «μεγάλωσε» στη φάρμα Evergreen Acres Christmas της οικογένειας Σίλερ. Η φάρμα του Πολ και της Παμ Σίλερ κέρδισε στον ετήσιο διαγωνισμό του National Christmas Tree Association. Η ίδια φάρμα παρείχε ένα δέντρο για τον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Κλίντον το 2000.

Η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου ξεκίνησε την ετήσια διαδικασία στολισμού του Λευκού Οίκου το απόγευμα της Δευτέρας (21/11), όταν παρέλαβε το επίσημο δέντρο με χαμόγελα, σε απόλυτα εορταστικό κλίμα.

Το δέντρο έφτασε στο Λευκό Οίκο με μια στολισμένη άμαξα την οποία έσυραν δύο άλογα στολισμένα με καμπάνες και χάρτινα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Ένα συγκρότημα έπαιζε κλασικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια στη διαδρομή, ενώ το δέντρο θα εκτεθεί στο Μπλε Δωμάτιο, όπου θα αφαιρεθεί προσωρινά ο πολυέλαιος για να χωρέσει.

«Μασκότ» της γιορτής ο Μπάιντεν τζούνιορ

Η οικογένεια Μπάιντεν έδωσε το παρών στην τελετή, αλλά την παράσταση έκλεψε ο γιός του Χάντερ Μπάιντεν, o δίχρονος Μπο στον οποίο η πρώτη κυρία έδωσε ένα κλαδί που έκοψε από το δέντρο. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει το θέμα των φετινών διακοσμήσεων στον Λευκό Οίκο, που αναμένεται να αποκαλυφθεί τις επόμενες ημέρες.

Η άφιξη του χριστουγεννιάτικου δέντρου συνήθως σηματοδοτεί την έναρξη των ετήσιων εορτασμών του Λευκού Οίκου, με μια ομάδα εθελοντών να εργάζεται πυρετωδώς κατά τη διάρκεια της γιορτής των Ευχαριστιών για να μεταμορφώσει το κτήριο σε μια χειμερινή «χώρα των θαυμάτων». Αυτή η διαδικασία παραδοσιακά επιβλέπεται από την Ανατολική Πτέρυγα.

H Tζιλ Μπάιντεν με την οικογένεια Σίλερ που πρόσφερε το δέντροΑΡ

Η παράδοση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στον Λευκό Οίκο χρονολογείται από το 1889, όταν ο Πρόεδρος Μπέντζαμιν Χάρισον τοποθέτησε το πρώτο δέντρο στο Κίτρινο Δωμάτιο, διακοσμημένο με κεριά, σύμφωνα με την Ιστορική Ένωση του Λευκού Οίκου.

Το δέντρο πιστεύεται ότι έκανε το ντεμπούτο του στο Μπλε Δωμάτιο, κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Ουίλιαμ Χάουαρντ Ταφτ το 1912. Και το 1961, η πρώην πρώτη κυρία Τζάκι Κένεντι επέλεξε ένα θέμα για το δέντρο μια παράδοση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Για τον περυσινό διάκοσμο στο Λευκό οίκο σημειωτέον χρειάστηκαν 41 χριστουγεννιάτικα δέντρα, χιλιάδες μέτρα κορδέλας, περίπου 300 κεριά και πάνω από 10.000 στολίδια.