ΚΟΣΜΟΣ

Mακελειό στις ΗΠΑ: Ο μάνατζερ που σκότωσε συναδέλφους και αυτοκτόνησε

Νέο μακελειό θρηνεί η Αμερική
Νέο μακελειό θρηνεί η Αμερική

Οι αρχές συνθέτουν το παζλ του αιματηρού περιστατικού στο κατάστημα της Walmart στο Tσέζαπικ της Βιρτζίνια. Δράστης είναι ο επικεφαλής της νυχτερινής βάρδιας που φέρεται να αυτοκτόνησε αφού σκότωσε συναδέλφους του. Έως και 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο δράστης είναι μεταξύ των νεκρών, έγραψαν στο Twitter oι τοπικές αρχές του Τσέζαπικ «Η αστυνομία του Chesapeake επιβεβαιώνει ένα περιστατικό ενεργού πυροβολισμού με θύματα στο Walmart στο Sam's Circle».

Ο Λέο Κοσίνσκι, εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος, είπε σε μια σύντομη συνέντευξη Τύπου ότι η αστυνομία έλαβε αναφορές για πυροβολισμό στις 22:00 το βράδυ (τοπική ώρα) και βρήκε πολλά θύματα. Παραμένει ασαφές πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αλλά ο Κοσίνσκι είπε ότι «όχι περισσότεροι» από 10 άνθρωποι.

Η πόλη δημιούργησε έναν χώρο επανένωσης στο συνεδριακό κέντρο του Τσέζαπικ για να συγκεντρωθούν οι συγγνείς των ανθρώπων που ήταν παρόντες στο Walmart. «Είμαστε συγκλονισμένοι με αυτό το τραγικό γεγονός στο κατάστημα μας στο Τσέζαπικ της Βιρτζίνια», έγραψε η Walmart νωρίς την Τετάρτη στο Twitter.

«Προσευχόμαστε για όσους επηρεάστηκαν, την κοινότητα και τους συνεργάτες μας. Συνεργαζόμαστε στενά με τις αρχές επιβολής του νόμου και επικεντρωνόμαστε στην υποστήριξη των συνεργατών μας», ανέφερε το tweet.

O μακελάρης

Ο πυροβολισμός στη Βιρτζίνια έρχεται τρεις ημέρες αφότου ένα άτομο άνοιξε πυρ σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Κολοράντο, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας 17. Ο δράστης συνελήφθη αφού οι θαμώνες του κλαμπ τον αντιμετώπισαν. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε μια χρονιά που οι ΗΠΑ συγκλονίστηκαν από τους θανάτους 21 ανθρώπων, παιδιών στην πλειοψηφία τους σε σχολείο στο Ουβάλντε του Τέξας.

Ο πυροβολισμός της Τρίτης ξύπνησε επίσης αναμνήσεις ενός άλλου πυροβολισμού σε κατάστημα της Walmart το 2019, όταν ένας ένοπλος αστυνομικός που στόχευε Μεξικανούς άνοιξε πυρ σε ένα κατάστημα στο Ελ Πάσο και σκότωσε 22 ανθρώπους.

Ο μακελάρης μάνατζερ

Σύμφωνα με έναν υπάλληλο στη σκηνή, ο οποίος επέζησε και έκανε ζωντανή μετάδοση επί τόπου, ο διευθυντής του Walmart «μπήκε στην αίθουσα διαλειμμάτων και άρχισε να πυροβολεί κατά των εργαζομένων». Ο 31χρονος Αντρέ Μπινγκ όπως είναι το όνομά του, δεν είχε ιστορικό προηγούμενων συλλήψεων.

Στο σοκαριστικό βίντεο, ο συνεργάτης της Walmart αφηγείται τα γεγονότα σε ένα χώρο στάθμευσης, ενώ οι συναδέλφοί του ακούγονται να κλαίνε για αυτά που είχαν δει. «Το σχεδίασε σίγουρα», είπε, τονίζοντας ότι ο ένοπλος αυτοκτόνησε, μόλις τελείωσε το φρικτό του έργο.s

Στην ανατριχιαστική συζήτηση, οι υπάλληλοι θρηνούν έναν συνάδελφό τους που ονομάζεται «Μπράιαν», ο οποίος ήταν ένας από τους φύλακες του μαγαζιού. Ένας υπάλληλος φέρεται να προσποιήθηκε τον νεκρό και κατάφερε να επιβιώσει χάρη σε αυτό. Εκτιμάται ότι 6 άτομα μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία, σε κρίσιμη κατάσταση. Ένας μάρτυρας είπε στο FOX3: Ο διευθυντής βγήκε απότομα, πυροβόλησε μια κυρία στο κεφάλι και στη συνέχεια πυροβόλησε έναν άλλο άνδρα στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τους θανάσιμα.

Ο 31ος μαζικός πυροβολισμός του μήνα

Σύμφωνα με το GunViolenceArchive.org, ο μαζικός πυροβολισμός στο Walmart είναι ο 31ος μαζικός πυροβολισμός που σημειώνεται στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2022. Αυτό σημαίνει ότι καταγράφονται κατά μέσο όρο περισσότεροι από έναν την ημέρα. Είναι επίσης ο 606ος μαζικός πυροβολισμός της χρονιάς.