ΚΟΣΜΟΣ

Κέιτ Μίντλετον: Πώς τίμησε την πριγκήπισσα Νταϊάνα - Η ιστορική τιάρα

H Kέιτ Μίντλετον
H Kέιτ Μίντλετον
ΑΡ

Στην πρώτη της επίσημη εμφάνιση ως πριγκίπισσα της Ουαλίας, η Κέιτ Μίντλετον τίμησε την αδικοχαμένη Νταϊάνα και εντυπωσίασε με την λαμπερή της εμφάνιση

Η νέα πριγκίπισσα της Ουαλίας έλαμψε στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο βασιλιάς Κάρολος προς τιμήν του προέδρου της Νότιας Αφρικής το βράδυ της Τρίτης (22/11), φορώντας την τιάρα Lover’s Knot, που ήταν η αγαπημένη της αείμνηστης Νταϊάνα.

Το επίσημο αυτό δείπνο ήταν ένα σημαντικό ορόσημο για την Κέιτ και τον Ουίλιαμ καθώς είναι το πρώτο τους ως πρίγκιπας και πριγκίπισσα της Ουαλίας, με αποτέλεσμα οι λάτρεις της βασιλικής οικογένειας να περιμένουν με ανυπομονησία την εμφάνισή τους. Και σίγουρα δεν απογοητεύτηκαν.

Η Mίντλετον φόρεσε ένα λαμπερό φόρεμα Jenny Packham, το φόρεμα «Elspeth» αξίας 5.075 δολαρίων με αστραφτερές πούλιες σε σχήμα λουλουδιών, καθώς υποδέχθηκε τον Νοτιοαφρικανό ηγέτη Σιρίλ Ραμαφόζα, μαζί με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Ουίλιαμ, τον βασιλιά Κάρολο, τη σύζυγό του Καμίλα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Το αξεσουάρ ωστόσο που έκλεψε την παράσταση δεν ήταν άλλο από την αστραφτερή τιάρα που φόρεσε, διακοσμημένη με διαμάντια και μαργαριτάρια, ένα ιστορικό κομμάτι που η πριγκίπισσα Νταϊάνα φορούσε συχνά και η ίδια ως Πριγκίπισσα της Ουαλίας. Ένα από τα πιο εμβληματικά κομμάτια της Νταϊάνα, το διάδημα έχει συναισθηματική αξία για την Κέιτ, αλλά συνοδεύεται επίσης από μια εκπληκτική βασιλική ιστορία. Το περίφημο Lover's Knot είναι στην πραγματικότητα αντίγραφο μιας παλαιότερης τιάρας.

Δημιουργήθηκε για τη βασίλισσα Μαίρη το 1914 από τον Οίκο Garrard από μαργαριτάρια και διαμάντια που είχε ήδη η οικογένειά της ως αντίγραφο με τη σειρά του για το αυθεντικό μοντέλο της γιαγιάς της, πριγκίπισσας Αυγούστα της Έσσης, το οποίο προς το παρόν θεωρείται ότι φυλάσσεται σε μια άγνωστη ιδιωτική συλλογή.

H εντυπωσιακή εμφάνιση της πριγκήπισσας της ΟυαλίαςΑΡ

Σύμφωνα με το Court Jeweller, όταν η βασίλισσα Μαρία παρήγγειλε το κομμάτι, «θυσίασε μια τιάρα από τη δική της συλλογή κοσμημάτων, τις Ladies of England Tiara, για να το φτιάξει». Μετά τον θάνατο της Βασίλισσας το 1953, το στέμμα μεταβιβάστηκε στην εγγονή της, Βασίλισσα Ελισάβετ Β'.

Η Μίντλετον φόρεσε επίσης τα σκουλαρίκια της πριγκίπισσας Νταϊάνα και το μαργαριταρένιο βραχιόλι της Βασίλισσας Ελισάβετ για να τα συνδυάσει με την τιάρα της, προσθέτοντας μία μπλε κορδέλα πάνω από το φόρεμά της που δείχνει τη θέση της ως Μεγαλόσταυρος του Βασιλικού Βικτωριανού Τάγματος, τιμητικός τίτλος που της είχε αποδώσει πριν φύγει απο τη ζωή η Ελισάβετ.

Η επίσκεψη του Νοτιοαφρικανού ηγέτη ήταν η πρώτη επίσημη κρατική επίσκεψη από τότε που ο βασιλιάς Κάρολος Γ' ανέλαβε τον θρόνο μετά το θάνατο της μητέρας του στις 8 Σεπτεμβρίου και το πρώτο κρατικό συμπόσιο στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ από τότε που η βασίλισσα Ελισάβετ υποδέχτηκε το ζεύγος Τραμπ το 2019.