ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ακτιβιστές έκλεισαν την πίστα του αεροδρομίου Βερολίνου

Γερμανία: Ακτιβιστές έκλεισαν την πίστα του αεροδρομίου Βερολίνου
Last Generation/Twitter

Γερμανία: Οι ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Last Generation κάλεσαν τον κόσμο να σταματήσει να ταξιδεύει αεροπορικώς και την κυβέρνηση να σταματήσει να επιδοτεί τις αερομεταφορές, ανέφερε σήμερα η οργάνωση.

Να αποκλείσει την πρόσβαση στους διαδρόμους απογείωσης και προσγείωσης χρειάστηκε το αεροδρόμιο του Βερολίνου-Βρανδεμβούργου, καθώς ακτιβιστές μίας περιβαλλοντικής οργάνωσης μη εξουσιοδοτημένα εισέβαλαν στους διαδρόμους της πίστας και κόλλησαν τα χέρια τους στην άσφαλτο.

Οι ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Last Generation κάλεσαν τον κόσμο να σταματήσει να ταξιδεύει αεροπορικώς και την κυβέρνηση να σταματήσει να επιδοτεί τις αερομεταφορές, ανέφερε σήμερα η οργάνωση.

«Σε μια περιοχή του αεροδρομίου που δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο κοινό, συναντήσαμε πολλούς ανθρώπους που είχαν προηγουμένως αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και κάποιοι είχαν κολλήσει τα χέρια τους εκεί», ανέφερε η αστυνομία του Βερολίνου με ανάρτηση στο twitter.

Ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου είπε ότι η αστυνομία συνέλαβε τους ακτιβιστές, αλλά οι διάδρομοι απογείωσης και προσγείωσης παρέμειναν κλειστοί προκειμένου το προσωπικό να κάνει ελέγχους και να εξασφαλίσει ότι δεν βρίσκονται εκεί επιπλέον άτομα.

Ο εκπρόσωπος δεν μπόρεσε να διευκρινίσει πόσες πτήσεις επηρεάστηκαν, ωστόσο πλέον η λειτουργία του αεροδρομίου έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

«Μύλος» στην Ε.Ε. δια χειρός Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Γερμανίας

O μυστικός στρατός του Ερντογάν και η SADAT στη Λιβύη

Συνάντηση Σολτς-Αναστασιάδη: Στήριξη Γερμανίας για λύση στο κυπριακό