ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Το BBC καταγγέλλει τη σύλληψη δημοσιογράφου για τα lockdown

Κίνα: Το BBC καταγγέλλει τη σύλληψη δημοσιογράφου για τα lockdown

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο ρεπόρτερ «χτυπήθηκε» από αστυνομικούς την ώρα που εργαζόταν ως διαπιστευμένος δημοσιογράφος για να καλύψει τις διαδηλώσεις για τα lockdown στην Κίνα

Ο βρετανικός δημόσιος όμιλος Μέσων Ενημέρωσης BBC ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ένας από τους δημοσιογράφους του στην Κίνα, που κάλυπτε τις διαδηλώσεις στη Σαγκάη εναντίον της δρακόντειας πολιτικής «zero COVID», συνελήφθη και «χτυπήθηκε από την αστυνομία».

«Το BBC είναι πολύ ανήσυχο για τη μεταχείριση την οποία υπέστη ο δημοσιογράφος μας Εντ Λόρενς, ο οποίος συνελήφθη και του περάστηκαν χειροπέδες καθώς κάλυπτε τις διαδηλώσεις στη Σαγκάη», ανέφερε εκπρόσωπος του ομίλου σε ανακοίνωση που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο ρεπόρτερ «χτυπήθηκε» από αστυνομικούς την ώρα που εργαζόταν ως διαπιστευμένος δημοσιογράφος.

Ο εκπρόσωπος τόνισε πως το BBC δεν έχει λάβει «καμία επίσημη εξήγηση ή συγγνώμη από τις κινεζικές αρχές, πέραν μιας δήλωσης δημοσίων λειτουργών, που τον άφησαν κατόπιν ελεύθερο, ότι τον συνέλαβαν για το καλό του, για να μην μολυνθεί (από τον SARS-CoV-2) εν μέσω του πλήθους».

«Δεν θεωρούμε πως αυτή είναι αξιόπιστη εξήγηση», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις

Κοινωνική έκρηξη στην Κίνα - Ξεχειλίζει η οργή για τα lockdown

Κίνα: Κοινωνική έκρηξη και οργισμένες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Κίνα: Πρωτοφανείς διαδηλώσεις κατά των περιορισμών λόγω κορονοϊού