ΚΟΣΜΟΣ

Ρώσος μεγιστάνας κρυπτονομισμάτων σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου

Ρώσος μεγιστάνας κρυπτονομισμάτων σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου
O Vyacheslav Taran και η σύζυγός του Olga Taran
HelloMonaco.com / Facebook

Ο συνιδρυτής της εταιρείας Libertex, που ασχολείται με κρυπτονομίσματα, Vyacheslav Taran πέθανε σε ηλικία 53 ετών, μετά από μυστηριώδη συντριβή του ελικοπτέρου του. Είναι ο τρίτος εκατομμυριούχος, με εταιρεία κρυπτονομισμάτων, που πεθαίνει ξαφνικά.

Ένας Ρώσος δισεκατομμυριούχος είναι ο τρίτος κορυφαίος έμπορος κρυπτονομισμάτων που πεθαίνει ξαφνικά τις τελευταίες εβδομάδες. Ο 53χρονος Vyacheslav Taran συνιδρυτής της πλατφόρμας συναλλαγών και επενδύσεων Libertex, σκοτώθηκε σε μυστηριώδη συντριβή του ελικοπτέρου του σε μια πόλη-θέρετρο κοντά στο Μονακό.

Το ελικόπτερο έπεσε κατακόρυφα το απόγευμα της 25ης Νοεμβρίου, σκοτώνοντας τον Taran, ο οποίος ζούσε στο Μονακό για μια δεκαετία, καθώς και έναν βετεράνο πιλότο.

Η Libertex ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Με μεγάλη λύπη ο όμιλος Libertex επιβεβαιώνει το θάνατο του συνιδρυτή και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, Vyacheslav Taran, μετά από συντριβή ελικοπτέρου που έλαβε χώρα καθ' οδόν προς το Μονακό την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Libertex και οι υπάλληλοι της εταιρείας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια Taran.»

Ο Taran ήρθε να προστεθεί στη λίστα ισχυρών προσώπων στη Ρωσία που πέθαναν ξαφνικά. Ο 30χρονος Tiantian Kullander της εταιρείας Amber Group πέθανε «στον ύπνο του» την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο εκατομμυριούχος Nikolai Mushegian, 29 ετών, πνίγηκε σε μια παραλία του Πουέρτο Ρίκο.

Ο Mushegian πέθανε λίγες ώρες αφότου έγραψε στο Twitter ότι άκουσε πως η CIA και η Μοσάντ πρόκειται να τον δολοφονήσουν.

Σχετικά με τον Taran, το δυστύχημά του είναι επίσης μυστήριο καθώς ο καιρός ήταν καλός και ο πιλότος ήταν έμπειρος. Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ένα επιβάτης της πτήσης ακύρωσε τελευταία στιγμή.

Το μονοκινητήριο ελαφρύ ελικόπτερο Eurocopter EC130 της Monacair συγκρούστηκε με μια πλαγιά κοντά στο χωριό Eze γύρω στις 14:00, ανέφερε η Monaco Life. Οι τοπικές αρχές καθώς και η Airbus, η οποία κατασκεύασε το ελικόπτερο, έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον θάνατό του.

Ο Taran ήταν παντρεμένος με την Olga Taran, την εκδότρια του γνωστού περιοδικού Hello Monaco, και είχε τρία παιδιά. Το ζευγάρι ίδρυσε τη φιλανθρωπική οργάνωση Change One Life που υποστηρίζει ορφανά παιδιά.

«Ένας γνωστός και πολύ σεβαστός επιχειρηματίας, που περιγράφεται ως καλόκαρδος, ευγενικός και ταπεινός από όλους όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, ο Taran ήταν ένας αληθινός οραματιστής», πρόσθεσε η Libertex.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.