ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συνετρίβη αεροσκάφος της Turkish Stars στο Ικόνιο

Τουρκία: Συνετρίβη αεροσκάφος της Turkish Stars στο Ικόνιο

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, που επικαλούνται το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, ο πιλότος κατάφερε να χρησιμοποιήσει έγκαιρα το εκτινασσόμενο κάθισμα και σώθηκε.

Ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-5 της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων Turkish Stars συνετρίβη το μεσημέρι της Τρίτης στο Ικόνιο της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, που επικαλούνται το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, ο πιλότος κατάφερε να χρησιμοποιήσει έγκαιρα το εκτινασσόμενο κάθισμα και σώθηκε. Οπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο πιλότος είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Το αεροσκάφος συνετρίβη σε ακατοίκητη περιοχή, κοντά στην κεντρική φυλακή της περιοχής Karatay. «Ο πιλότος του αεροσκάφους, προσγειώθηκε με ένα αλεξίπτωτο χρησιμοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμα», αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

«Σύγκρουση με πουλί»

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, οι κινητήρες του αεροσκάφους σταμάτησαν να λειτουργούν μετά τη σύγκρουση με πουλί.

Το αεροσκάφος τύπου F-5 ήταν μέρος των Turkish Stars, της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Η ομάδα αυτή έχει ήδη δύο ανθρώπινες απώλειες σε αεροπορικά δυστυχήματα από την ίδρυσή της το 1992.