ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Επίθεση με γροθιές δέχθηκε ο Σαλί Μπερίσα σε διαδήλωση

Αλβανία: Επίθεση με γροθιές δέχθηκε ο Σαλί Μπερίσα σε διαδήλωση

Αλβανία: Επίθεση από περαστικό άνδρα δέχθηκε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Σαλί Μπερίσα, που τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης 

Επίθεση από άγνωστο άνδρα δέχθηκε ο ηγέτης της Αλβανικής αντιπολίτευσης, Σαλί Μπερίσα, ο οποίος τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στα Τίρανα.

Πιο αναλυτικά, ο αντιπολιτευόμενος αλβανός ηγέτης είχε τεθεί επικεφαλής μιας αντικυβερνητικής διαδήλωσης με πλήθος υποστηρικτών του κόμματός του όταν ένας περαστικός άνδρας του επιτέθηκε γρονθοκοπώντας τον στο πρόσωπο.

Η διαδήλωση πραγματοποιείτο λίγα μέτρα μακριά από τον χώρο πραγματοποίησης της συνόδου κορυφής της ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων.

Χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν στην πόλη σήμερα, ενώ η Αλβανία φιλοξενεί για πρώτη φορά τη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, στην οποία συμμετέχουν ηγέτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και να ζητήσουν πρόωρες εκλογές.

Καθώς ο Μπερίσα, επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, περπατούσε μπροστά από τους υποστηρικτές του που κρατούσαν αλβανικές σημαίες και σημαίες της ΕΕ, ένας άνδρας τον πλησίασε και τον χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο.

Ο Μπερίσα μάτωσε στο πρόσωπό του, αλλά αργότερα αναμενόταν να απευθύνει ομιλία στη συγκέντρωση.

Υποστηρικτές του Μπερίσα που ήταν μπροστά στο σκηνικό ξυλοκόπησαν τον άνδρα που επιτέθηκε στον πολιτικό, ενώ στη συνέχεια η αστυνομία τον συνέλαβε.

Στον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό Μπερίσα έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ για φερόμενη διαφθορά. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.