ΚΟΣΜΟΣ

Φλόριντα: Aυτοκτόνησε γιατρός που νάρκωνε και βίαζε ασθενείς

Ο Έρικ Σαλάτα
Ο Έρικ Σαλάτα

ΗΠΑ: Σάλο προκαλεί η υπόθεση με πρωταγωνιστή τον γιατρό Έρικ Σαλάτα από τη Φλόριντα. Πέντε ασθενείς του, υπέβαλαν καταγγελίες κατηγορώντας τον για σεξουαλική επίθεση ενώ ήταν ναρκωμένες. 

Ένας γιατρός στη Φλόριντα, ο οποίος πρόσφατα αυτοκτόνησε αφού συνελήφθη με τους ισχυρισμούς ότι νάρκωσε και βίασε δύο ασθενείς, κατηγορείται τώρα ότι επιτέθηκε με παρόμοιο τρόπο σε τουλάχιστον τρεις ακόμη γυναίκες υπό τη φροντίδα του.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Ερικ Σαλάτα στις 21 Νοεμβρίου στην κλινική του, το κλειστό πλέον Pura Vida Medical Spa, αφού δύο γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι τις βίασε υπό καταστολή ενώ λάμβαναν καλλυντικές ιατρικές θεραπείες.

Η Φλόριντα παρακολουθούσε για εβδομάδες τις καταγγελίες βιασμού εναντίον του γνωστού γυναικολόγου Ερικ Σαλάτα. Σύμφωνα, με κατηγορίες, βίασε τουλάχιστον 12 γυναίκες, ενώ ήταν ναρκωμένες. Ο γιατρός δεν άντεξε την αποκάλυψη και αυτοκτόνησε στο γραφείο του. Οι νέες καταγγελίες έρχονται περίπου οκτώ ημέρες μετά τον εντοπισμό του πτώματος του γιατρού. Οι ερευνητές κρίνουν πως αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι αφότου αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Η αστυνομία αναφέρει πως ο Σαλάτα ακινητοποίησε μία από τις ασθενείς - ηλικίας 51 ετών - με αέριο γέλιου, το αγχολυτικό φάρμακο Xanax και τεκίλα, τα οποία ισχυρίστηκε ότι θα της προσέφεραν ανακούφιση από τον πόνο της επέμβασης.. Το δεύτερο φερόμενο θύμα, μία 72χρονη, φαίνεται ότι βιάστηκε, επίσης, ενώ ήταν ναρκωμένη.

Ο Σαλάτα συνελήφθη και οι ντετέκτιβ με ένταλμα έψαξαν την κλινική για αποδεικτικά στοιχεία, είπε η αστυνομία. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 100.000 δολαρίων την επόμενη μέρα και διέταξε να παραδώσει το διαβατήριό του και να φορέσει οθόνη GPS μέχρι την αγωγή του, η οποία ορίστηκε για τις 19 Δεκεμβρίου.

Ο γιατρός λειτούργησε το σπα, το οποίο προσέφερε μπότοξ, λίφτινγκ, μείωση λίπους και άλλες αισθητικές επεμβάσεις, με τη σύζυγό του, σύμφωνα με έναν ηλεκτρονικό κατάλογο επιχειρήσεων στην περιοχή. Η σύζυγος του βρισκόταν στο γραφείο τη στιγμή της σύλληψης.

Η αποκάλυψη για τον Σαλάτα ακολουθεί αυτή του νευρολόγου Ρικάρντο Κρουτσιάνι, ο οποίος αυτοκτόνησε σε μια φυλακή της Νέας Υόρκης τον Αύγουστο, ενώ περίμενε την καταδίκη του για την κατηγορία ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ασθενείς. Ο Κρουτσιάνι, ο οποίος διατήρησε την αθωότητά του, αντιμετώπισε τη μέγιστη ποινή της ισόβιας κάθειρξης.