ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Τεράστια πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο έξω απο τη Μόσχα - Βίντεο

Τεράστια φωτιά σε προάστιο της Μόσχας
Τεράστια φωτιά σε προάστιο της Μόσχας
ΑΡ

Ρωσία: Τεράστια πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο σε προάστιο της Μόσχας, οι αρχές υποπτεύονται «εμπρησμό»

Η ρωσική πυροσβεστική προσπαθεί να ελέγξει πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή (9/12) και μαίνεται σε χώρο με έκταση «7.000 τετραγωνικών μέτρων», τμήμα μεγάλου εμπορικού κέντρου σε προάστιο της Μόσχας, ανακοίνωσε το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής «δίνουν μάχη για να ελέγξουν την πυρκαγιά στην περιφέρεια της Μόσχας», ανέφερε το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ρωσίας μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Η πυρκαγιά μαίνεται στο εμπορικό κέντρο Mega Khimki, στο προάστιο Χίμκι, βόρεια της ρωσικής πρωτεύουσας. Οι ρωσικές αρχές υποπτεύονται πως η πυρκαγιά οφειλόταν «σε εμπρησμό», σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Εξετάζονται σκόπιμες ενέργειες, όπως ο εμπρησμός», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο πηγές. Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια τεράστια φωτιά και τους ανθρώπους να φεύγουν από το φλεγόμενο κτίριο σε ένα πάρκινγκ.

Το Mega Khimki, ένα μεγάλο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο, απέχει περίπου επτά χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας. Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 09:00 τοπική ώρα .