ΚΟΣΜΟΣ

Μουντιάλ 2022: Πέθανε δημοσιογράφος που κάλυπτε το Ολλανδία-Αργεντινή

Μουντιάλ 2022: Πέθανε δημοσιογράφος που κάλυπτε το Ολλανδία-Αργεντινή
Doug Zimmerman/ISI Photos/Getty Images

Υποψίες για εγκληματική ενέργεια από τον αδερφό του Αμερικανού δημοσιογράφου Γκραντ Γουόλ που πέθανε στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο αμερικανός δημοσιογράφος Γκραντ Γουόλ κατέρρευσε χθες Παρασκευή ενώ κάλυπτε τον προημιτελικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Ολλανδίας και Αργεντινής, όπως έγινε γνωστό αρχικά από την οικογένειά του και επιβεβαιώθηκε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία των ΗΠΑ.

Ο 48χρονος δημοσιογράφος, με θητεία στο CBS Sports και το Sports Illustrated, έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε στο «Lusail Stadium» του Κατάρ. Ύστερα από προσπάθεια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δεν έχει διευκρινιστεί αν πέθανε στο γήπεδο ή κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Ο Γκραντ Γουόλ είχε αποκαλύψει πρόσφατα ότι στον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ ΗΠΑ και Ουαλίας είχε τεθεί υπό κράτηση για περίπου μισή ώρα επειδή φορούσε ένα μπλουζάκι υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Ο αδερφός του, Έρικ Γουόλ, εξέφρασε υποψίες για εγκληματική ενέργεια: «Ο αδερφός μου ήταν υγιής. Μου είπε ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή του. Δεν πιστεύω πως ο αδερφός μου πέθανε έτσι απλά. Πιστεύω ότι τον σκότωσαν. Και εκλιπαρώ για οποιαδήποτε βοήθεια», είπε σε βίντεο που ανέβασε στο Instagram.

Η αμερικανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δηλώνει συντετριμμένη για τον αδόκητο χαμό του δημοσιογράφου και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.