ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Το ΙΚ πίσω από την επίθεση σε ξενοδοχείο της Καμπούλ

Καμπούλ
Το ξενοδοχείο όπου έγινε η επίθεση
AP Photo

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση σε ξενοδοχείο της Καμπούλ

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ξενοδοχείο όπου συχνάζουν Κινέζοι επιχειρηματίες, στο κέντρο της Καμπούλ, ανακοίνωσε η τζιχαντιστική οργάνωση στο κανάλι της στο Telegram.

Ένοπλοι άνδρες άνοιξαν πυρ τα ξημερώματα της Δευτέρας, στις 02:30 τοπική ώρα, μέσα στο ξενοδοχείο και τουλάχιστον τρεις ένοπλοι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Το Νοσοκομείο Επειγόντων Περιστατικών της Καμπούλ, το οποίο διευθύνεται από έναν ιταλικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ανακοίνωσε ότι διακομίσθηκαν σε αυτό 18 τραυματίες και τρεις νεκροί.

Η οργάνωση δήλωσε ότι δύο από τα μέλη της "επιτέθηκαν σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο όπου συχνάζουν Κινέζοι διπλωμάτες και επιχειρηματίες στην Καμπούλ, όπου πυροδότησαν δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς κρυμμένους σε δύο τσάντες", ο ένας είχε στόχο μια γιορτή για τους Κινέζους καλεσμένους και ο άλλος τον χώρο υποδοχής.

Ο ένας από τους δύο μαχητές πέταξε χειροβομβίδες σε αξιωματικούς των Ταλιμπάν που προσπαθούσαν να τους σταματήσουν, ενώ ο άλλος άρχισε να πυροδοτεί εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχε κολλήσει στις πόρτες δωματίων του ξενοδοχείου και να πυροβολεί τους πελάτες του ξενοδοχείου, δήλωσε το Ισλαμικό Κράτος σε ανακοίνωσή του.