ΚΟΣΜΟΣ

Δίκη Μπρέιβικ: Δεν υπάρχει δίκτυο Ναϊτών Ιπποτών

Δίκη Μπρέιβικ: Δεν υπάρχει δίκτυο Ναϊτών Ιπποτών

Η δίκη του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ συνεχίζεται με τις καταθέσεις αστυνομικών, που πήραν μέρος στην έρευνα εναντίον του.

Το δικαστήριο του Όσλο σήμερα άκουσε τις μαρτυρίες των αστυνομικών για τη ζωή του ακροδεξιού τρομοκράτη, τα ταξίδια του και τη δραστηριότητά του στο διαδίκτυο μέχρι τις επιθέσεις της 22ας Ιουλίου 2011, όταν σκότωσε 77 ανθρώπους.

Ο αστυνομικός Κένεθ Βίλμπεργκ κατέθεσε ότι ο Μπρέιβικ έδρασε μόνος του. «Είμαστε σίγουροι γι' αυτό. Δεν υπάρχει τίποτε που να αφήνει να εννοηθεί ότι ο κατηγορούμενος είχε βοήθεια».

Οι αστυνομικοί έχουν εξετάσει επίσης και το μανιφέστο του Μπρέιβικ, το οποίο έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λίγο πριν τις επιθέσεις, ενώ ανέκριναν και τους 50 ανθρώπους που αναφέρει σε αυτό ο Μπράιβικ.

Ο Βίλμπεργκ επεσήμανε ότι ο δράστης ήθελε να στείλει το μανιφέστο σε περισσότερες από 8.000 διευθύνσεις, αλλά πρόλαβε να το στείλει μόλις σε 1.000.

Ο Μπρέιβικ είχε δηλώσει ότι στη διάρκεια των ταξιδιών του στο εξωτερικό συναντήθηκε με μέλη του δικτύου των Ναϊτών Ιπποτών, το οποίο παραμένει ενεργό. Η αστυνομία από την πλευρά της είναι βέβαιη ότι αυτό το δίκτυο δεν υπάρχει, ενώ ένας αστυνομικός που κατέθεσε σήμερα σημείωσε ότι τα ταξίδια του Μπρέιβικ στο εξωτερικό «είχαν ως στόχο την εξεύρεση χρημάτων».