ΚΟΣΜΟΣ

Συνετρίβη μαχητικό αεροσκάφος Eurofighter στη Σικελία - Πληροφορίες ότι είναι σώος ο πιλότος

Συνετρίβη μαχητικό αεροσκάφος Eurofighter στη Σικελία - Πληροφορίες ότι είναι σώος ο πιλότος

Θρίλερ με το μαχητικό αεροσκάφος της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο συνετρίβη στις εκβολές του ποταμού Birgi, κοντά στο τουριστικό κέντρο Rocche Draele.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ επικαλούμενη την εφημερίδα La Repubblica, «ένα μαχητικό Eurofighter από την 37η πτέρυγα που σταθμεύει στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Trapani Birgi συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο γύρω στις 19:00 το βράδυ απόψε (ώρα Ιταλίας), 3 χιλιόμετρα από τη βάση, κοντά στην περιοχή της γέφυρας Granatello, στο Locogrande.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Agi, το μαχητικό συνετρίβη σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο Trapani, καθώς εκτελούσε προγραμματισμένη εκπαιδευτική άσκηση.

Ο συναγερμός σήμανε γύρω στις 18:00 το απόγευμα και στις 18:05 με Notam το αεροδρόμιο Trapani έκλεισε για πτήσεις πολιτών.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο διάσωσης για να συντονίσει τις έρευνες από ψηλά, ενώ στο σημείο της συντριβής έσπευσαν άμεσα πυροσβέστες, ασθενοφόρα και άλλα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Η επιχείρηση διάσωσης, όπως επισημαίνεται, είναι εξαιρετικά δύσκολη, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε μετά τη συντριβή, με το αεροσκάφος να παραδίνεται πλήρως στις φλόγες.

Για ατελείωτα λεπτά υπήρχε φόβος για τη ζωή του πιλότου που φέρονταν να μην είχε καταφέρει να πηδήξει πριν τη συντριβή. Ευτυχώς όμως ο πιλότος είναι σώος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια του ατυχήματος που μόνο ο πιλότος θα μπορεί να διευκρινίσει.