ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Συγκρούσεις Μαροκινών και Γάλλων – Νεκρός ένας 14χρονος

Γαλλία
AP Photo

Ένας 14χρονος σκοτώθηκε στο Μονπελιέ, μετά από επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ Γάλλων και Μαροκινών.

Το θάνατο 14χρονου σε δρόμο του Μονπελιέ μεταδίδουν τα ξένα μέσα.

Ο νεαρός Μαροκινός, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν μεταξύ Γάλλων και Μαροκινών οπαδών, μετά τον ημιτελικό του μουντιάλ.

Τα βίντεο του θανάσιμου τραυματισμού του παιδιού έχουν καταγράψει μάρτυρες και κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα.

Το θάνατο του 14χρονου επιβεβαίωσε ο νομάρχης της περιοχής του Ερό, Χους Μουτού. «Ένα νέο παιδί χτυπήθηκε στο Μονπελιέ από έναν ασυνείδητο οδηγό μετά τον ημιτελικό. Πέθανε λίγο μετά τη μεταφορά του στα επείγοντα του νοσοκομείου. Το όχημα εντοπίστηκε κοντά στο συμβάν, ενώ αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» αναφέρει ανακοίνωση της νομαρχίας του Ερό.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως Μαροκινοί, επιχείρησαν να αρπάξουν μια γαλλική σημαία από το παράθυρό του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο οδηγός έκανε αναστροφή για να γλιτώσει, και στη συνέχεια παρέσυρε τον ανήλικο πριν αναπτύξει ταχύτητα και απομακρυνθεί.

Συγκρούσεις μετά το τέλος του ημιτελικού

Στο μεταξύ, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των γαλλικών Αρχών για επεισόδια μεταξύ οπαδών μετά τον ημιτελικό του Μουντιάλ στον οποίο επικράτησε η Γαλλία έναντι του Μαρόκου.

Μαροκινοί μεγάλος αριθμός των οποίων ζει στη Γαλλία δεν πήραν ελαφρά την ήττα, ενώ στο αντίποδα, Γάλλοι οπαδοί τους αντιμετώπισαν με την αλαζονεία του νικητή.

Αυτό το μείγμα έγινε η αφορμή για να ξεσπάσουν μετά το τέλους του αγώνα επεισόδια σε μεγάλες πόλεις της Γαλλίας. Συγκεκριμένα, η νύχτα στο Μονπελιέ αλλά και στο Παρίσι έγινε μέρα από τα βεγγαλικά και τα καπνογόνα.

Εικόνες από το Μονπελιέ, το Παρίσι και τη Νίκαια, στη νότια Γαλλία, δείχνουν οπαδούς να δίνουν "μάχες" στους δρόμους, να εκτοξεύουν φωτοβολίδες εκατέρωθεν και να βάζουν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών, ενώ αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας τα γκλοπς αλλά και κανόνια νερού επιχειρούν να επιβάλλουν την τάξη.