ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Στο νοσοκομείο η πριγκίπισσα μετά απο καρδιακό επεισόδιο

H πριγκίπισσα με τον βασιλιά της Ταϊλάνδης
H πριγκίπισσα με τον βασιλιά της Ταϊλάνδης
Α.Ρ

Η πριγκίπισσα της Ταϊλάνδης κατέρρευσε μετά απο καρδιακό επεισόδιο, ανακοίνωσε το παλάτι

Η πριγκίπισσα Μπαζρακιτιγιάμπα, η μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά της Ταϊλάνδης κατέρρευσε από καρδιακή πάθηση το απόγευμα της Τετάρτης, ανακοίνωσε το παλάτι της χώρας. Η πριγκίπισσα κατέρρευσε ενώ εκπαίδευε τα σκυλιά της βορειοανατολικά της Μπανγκόκ, ανακοίνωσε το παλάτι. Η 44χρονη μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Μπανγκόκ, όπου και νοσηλεύεται.

Το παλάτι χαρακτήρισε την κατάστασή της χθες το βράδυ ως «σταθερή ως ένα βαθμό». Αναφορές ωστόσο αναφέρουν ότι η κατάστασή της υγείας της είναι πολύ πιο σοβαρή από ότι λένε οι επίσημες αναφορές. Η πριγκίπισσα είναι η κόρη της πριγκίπισσας Soamsawali της πρώτης συζύγου του βασιλιά και το μεγαλύτερο παιδί του. Αποτελεί μέρος του στενότερου κύκλου του πατέρα της από τότε που διαδέχθηκε τον βασιλιά Bhumibol το 2016 και εντάχθηκε στην προσωπική φρουρά του βασιλιά.

Είναι η εμφανώς πιο επιτυχημένη από τον εσωτερικό βασιλικό κύκλο, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική από δύο πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Ο βασιλιάς Βατζιραλονγκόρν δεν έχει ακόμη ορίσει διάδοχο του θρόνου, αλλά η πριγκίπισσα Μπαζρακιτιγιάμπα θεωρείται ευρέως ως η πιο κατάλληλη διάδοχος.

Ένα από τα τρία παιδιά του βασιλιά που έχουν επίσημους τίτλους, είναι επιλέξιμη για το θρόνο βάσει του νόμου της διαδοχής του παλατιού του 1924. Είναι λάτρης της φυσικής κατάστασης και έχει επίσης μακρά ιστορία υπέρ της ποινικής μεταρρύθμισης στην Ταϊλάνδη. Έχει στηρίξει σθεναρά κατά το παρελθόν τις γυναίκες κρατούμενες, καθώς η Ταϊλάνδη έχει έναν από τους υψηλότερους πληθυσμούς στον κόσμο. Διετέλεσε πρέσβης της Ταϊλάνδης στην Αυστρία από το 2012 έως το 2014.