ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Η Μέγκαν Μαρκλ ήθελε να αυτοκτονήσει - Σοκάρει η μητέρα της

Βρετανία: Η Μέγκαν Μαρκλ ήθελε να αυτοκτονήσει - Σοκάρει η μητέρα της
AP

Βρετανία: Ο πόλεμος στο πρόσωπο της Μέγκαν, η αποβολή και οι αυτοκτονικές τάσεις είναι μόνο λίγα από αυτά που περιγράφονται στον δεύτερο κύκλο του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ που κυκλοφόρησε στο Netflix

Κυκλοφόρησε ο δεύτερος κύκλος του ντοκιμαντέρ του Netflix, «Χάρι & Μέγκαν», που έχει ήδη ανάψει «φωτιές» στο παλάτι της Βρετανίας για τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ, στο οποίο οι αποκαλύψεις για την βασιλική οικογένεια και την συμπεριφορά της απέναντι στο ζευγάρι σοκάρουν.

Τα τρία πρώτα επεισόδια του ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησαν την προηγούμενη Πέμπτη 8/12, αποκάλυψαν τη γνωριμία του ζευγαριού αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στις αρχές της σχέσης τους, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν ακόμα και σε ρατσιστική συμπεριφορά από μέλη της βασιλικής οικογένειας σε βάρος της Μέγκαν.

Μάλιστα ο πρίγκιπας Χάρι εξηγεί στο ντοκιμαντέρ, πως οι απαράδεκτες συμπεριφορές απέναντι στην γυναίκα του και γενικότερα η στάση της βασιλικής οικογένειας τον έκαναν να αποχωρήσει από το Παλάτι, καθώς ήθελε να προστατέψει την σύζυγό και την οικογένειά του, την οποία δε, παρομοίασε με την μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Μέσα σε μία εβδομάδα τα τρία πρώτα επεισόδια του Χάρι & Μέγκαν κατέγραψαν 81,55 εκατομμύρια ώρες θέασης, τον περισσότερο χρόνο από οποιοδήποτε άλλο ντοκιμαντέρ, ενώ στο τέταρτο επεισόδιο της σειράς που «ανέβηκε» στο Netflix σήμερα μαζί με τα υπόλοιπα δύο, ο Χάρι αναφέρεται στην περιοδεία στην Αυστραλία το 2018, όταν και έγινε γνωστή η εγκυμοσύνη της Μέγκαν Μαρκλ.

«Όταν κάποιος κλέβει στη συνέχεια τα φώτα της δημοσιότητας ή κάνει τη δουλειά καλύτερα από το άτομο που γεννήθηκε για να το κάνει αυτό, αυτό αναστατώνει τους ανθρώπους και χαλάει την ισορροπία», σημειώνει.

Ο πόλεμος και τα πρωτοσέλιδα

Ο πόλεμος προς το πρόσωπο της Μέγκαν, η οποία είχε ήδη γίνει αρκετά δημοφιλής, ξεκίνησε με αφορμή μία εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκε σύσσωμη η βασιλικη οικογένεια και την επόμενη μέρα, πρωτοσέλιδο ήταν η Μέγκαν αντί για την βασίλισσα.

Αυτό ενόχλησε πολύ το παλάτι, για το οποίο ο Χάρι εξήγησε πώς ακριβώς δουλεύει το «ανταλλακτικό» σύστημα με «φτιαχτά» δημοσιεύματα.

Όπως αποκάλυψε, υπάρχει ένας άγραφος πόλεμος μεταξύ των ίδιων των μελών της οικογένειας, καθώς σε περίπτωση που η ομάδα επικοινωνίας ενός μέλους του Παλατιού θέλει να αποσυρθεί ένα δημοσίευμα για τον εντολέα τους, θα δώσει σε αντάλλαγμα μια ιστορία για κάποιο άλλο μέλος.

Η Μέγκαν Μαρκλ είχε μία αποβολή το 2020, για την οποία ο Χάρι κατηγόρησε τον συγκεκριμένο «πόλεμο» καθώς η γυναίκα του εκείνο το διάστημα ήταν σε συνεχή πίεση και άγχος.

«Παρακολουθούσα το όλο θέμα. Τώρα, γνωρίζουμε απολύτως ότι η αποβολή προκλήθηκε από αυτό; Φυσικά και όχι. Αλλά έχοντας κατά νου το άγχος που προκάλεσε, την έλλειψη ύπνου και το χρονοδιάγραμμα της εγκυμοσύνης, πόσες εβδομάδες ήταν, μπορώ να πω – από αυτό που είδα – ότι η αποβολή δημιουργήθηκε από αυτό που προσπαθούσαν να της κάνουν», είπε.

Στο προτελευταίο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται σε μία επίθεση – λεκτική – από τον αδελφό του Ουίλιαμ, ο οποίος του ούρλιαζε σε μία συνάντηση που είχαν οι δυο τους στο Σάντριγκχαμ, όταν εκείνος του ανακοίνωσε ότι θέλει να φύγει με τη Μέγκαν στο εξωτερικό.

«Ήταν τρομακτικό να έχω τον αδελφό μου να ουρλιάζει και να μου φωνάζει και τον πατέρα μου να λέει πράγματα που απλώς δεν ήταν αλήθεια. Και η γιαγιά μου, ξέρετε, να κάθεται ήσυχα εκεί και να τα καταλαβαίνει όλα», αναφέρει με νόημα ο Χάρι.

Οι τάσεις αυτοκτονίας της Μέγκαν

Σοκαριστική είναι η αποκάλυψη που κάνει η μητέρα της Μέγκαν Μαρκλ, η οποία επίσης εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ, και μιλάει ανοιχτά για τις αυτοκτονικές τάσεις της κόρης της στο παρελθόν.

Η Ντόρια Ράγκλαντ, που μένει αρκετά κοντά στο πριγκιπικό ζεύγος στην Καλιφόρνια, δακρύζει όταν περιγράφει την πίεση που υφίστατο η κόρη της όσο ζούσε στη Βρετανία. «Θυμάμαι να μου λέει ότι ήθελε να αφαιρέσει τη ζωή της. Μου ράγισε πραγματικά την καρδιά», λέει κλαίγοντας.

«Ήξερα ότι ήταν κακό, αλλά το να την ακολουθούν συνεχώς αυτά τα όρνια την έκανε να σκέφτεται ότι δεν ήθελε να είναι εδώ… δεν είναι εύκολο για μια μαμά να ακούει τέτοια πράγματα».

Με έντονη θλίψη, η μητέρα της Μέγκαν εξηγεί πως δεν μπορούσε να την προστατέψει. «Δεν μπορούσα, γνώριζα το άγχος που είχαν. Ένιωθα σαν να έτρεχαν».