ΚΟΣΜΟΣ

H κατάρα του Superman - Τι συνέβη στους ηθοποιούς που τον υποδύθηκαν

H κατάρα του Superman - Τι συνέβη στους ηθοποιούς που τον υποδύθηκαν
Ο Christopher Reeve ως Superman
IMDB

Οι θεωρίες συνωμοσίας αναφέρουν ότι η κατάρα είναι πλέον τόσο διάσημη, ώστε οι παραγωγοί δυσκολεύονται να βρουν ηθοποιούς για να παίξουν τον ρόλο του Superman.

Ο ρόλος του Superman για αρκετούς ηθοποιούς αποτέλεσε κατάρα. Αν και είναι από τους πιο δημοφιλείς σούπερ ήρωες και πολλοί είναι εκείνοι που θα ήθελαν να παίξουν τον χαρακτήρα αυτό, κάποιοι ίσως λακίζουν ακούγοντας τις θεωρίες συνωμοσίας.

Λέγεται ότι η κατάρα είναι πλέον τόσο διάσημη, ώστε οι παραγωγοί δυσκολεύονται να βρουν ηθοποιούς για να παίξουν τον ρόλο του Superman. Ωστόσο, ο Χένρι Κάβιλ, που έπαιξε πιο πρόσφατα τον Superman, ίσως αποτελεί παράδειγμα ότι δεν ισχύει η κατάρα.

Οι προηγούμενοι ηθοποιοί, όμως, που ενσάρκωσαν τον ήρωα δεν είχαν καλή κατάληξη.

Το 1995 ο ηθοποιός Κρίστοφερ Ριβ είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα και έμεινε παράλυτος. Πέθανε σε ηλικία 52 ετών το 2004, όμως θεωρήθηκε ότι ήταν η κατάρα του Superman που τον κατέτρεχε.

reeve.jpg
Ο Κρίστοφερ ΡιβAssociated Press

Ο Ριβ ήταν ένας καταξιωμένος ιππέας και την ημέρα που είχε το ατύχημα είχε πάρει μέρος σε αγώνες. Καβαλώντας το άλογό του, τον Μπακ, πήδηξαν τα δύο πρώτα εμπόδια, όμως όταν το άλογο έφτασε στο τρίτο εμπόδιο, αρνήθηκε να πηδήξει και ξαφνικά σταμάτησε. Ο Ριβ πετάχτηκε από το άλογο, καθώς τα χέρια του μπερδεύτηκαν στα ηνία και προσγειώθηκε με το κεφάλι. Από την πτώση, έσπασε τους δύο άνω σπονδύλους στη σπονδυλική του στήλη του και έμεινε παράλυτος.

Η περίπτωση του Κρίστοφερ Ριβ είναι ένα μεγάλο μέρος αυτής της θεωρίας συνωμοσίας, όμως πολλοί θυμίζουν και τον τραγικό, όσο και αμφιλεγόμενο θάνατο του Τζορτζ Ριβς.

Ο Τζορτζ Ριβς έπαιξε τον Superman στην τηλεόραση, αλλά λίγες μέρες πριν παντρευτεί, πέθανε από πυροβολισμό. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοκτονία, αλλά πολλοί πιστεύουν μέχρι και σήμερα ότι ο ηθοποιός δολοφονήθηκε ή υπήρξε θύμα κάποιου τυχαίου πυροβολισμού.

Ο Μάρλον Μπράντο, επίσης, που έπαιξε τον Jor-El στον Superman του 1978, πέθανε τρεις μήνες μετά τον Κρίστοφερ Ριβ, ενώ τον θάνατό του συνόδευε και μια οικογενειακή τραγωδία. Ο γιος του, Κρίστιαν, πέρασε πέντε χρόνια στη φυλακή για τη δολοφονία του συντρόφου της αδερφής του, Σεγιέν. Έναν μήνα μετά τον θάνατο του συντρόφου της, η Σεγιέν γέννησε το παιδί τους, την επιμέλεια του οποίου έχασε αφότου διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια. Το κορίτσι αυτοκτόνησε το 1995, σε ηλικία 25 ετών.

Κακοτυχίες και ατυχήματα συνέβησαν επίσης σε διάφορα άτομα που εμπλέκονται στις ταινίες Superman, με αποτέλεσμα ο μύθος για τη σχετική κατάρα να επιβιώνει μέχρι και σήμερα.