ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Ναύτης εντοπίστηκε ζωντανός στη θάλασσα μετά το ναυάγιο

Πλοίο του πολεμικού Ναυτικού βυθίστηκε στην Ταϊλάνδη
Πλοίο του πολεμικού Ναυτικού βυθίστηκε στην Ταϊλάνδη
ΑΡ

Ταϊλάνδη: Ζωντανός στη θάλασσα εντοπίστηκε ένας ναύτης μετά το ναυάγιο πολεμικού πλοίου. ενώ 29 ακόμη άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται

Ένας ναύτης εντοπίστηκε ζωντανός στη θάλασσα σήμερα, μετά το ναυάγιο κορβέτας του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης τη νύκτα της Κυριακής προς Δευτέρα στα ανοικτά της Μανγκ Σαφάν, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του βασιλικού πολεμικού ναυτικού Πιτσάι Λορτσουσακούλ. «Εντοπίσαμε κάποιον. Είναι καλά στην υγεία του», δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός, όμως πρόσθεσε ότι άλλοι 29 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. «Είναι ένα καλό νέο, που δείχνει ότι μπορούμε να εντοπίσουμε και άλλους», πρόσθεσε.

Από τα 105 μέλη του πληρώματος της κορβέτας HTMS Sukhothai -- και όχι 106 όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά από το πολεμικό ναυτικό-- έχουν διασωθεί 76 και 29 εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Κάποιοι από τους διασωθέντες έχουν διακομιστεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο Σαταχίπ.

Ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός Πραγιούτ Τσαν-Ο –Τσα, που είναι και υπουργός Άμυνας, δήλωσε χθες Δευτέρα ότι υπάρχουν «περίπου πέντε σοβαρά τραυματίες». Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες με τη συμμετοχή τεσσάρων πολεμικών πλοίων, δύο αεροσκαφών και τεσσάρων ελικοπτέρων όπως και δυτών. Οι έρευνες διεξάγονται σε μια περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από τις ακτές.

«Οι καιρικές συνθήκες είναι καλύτερες σήμερα», δήλωσε Κραϊγουίτ Κορνραγουπραπαπίτς, διοικητής του πολεμικού πλοίου HTMS Kraburi που συμμετέχει στις έρευνες. «Ελπίζω ότι θα βρούμε επιζώντες», επεσήμανε άλλος αξιωματούχος του πολεμικού ναυτικού.

Λόγω της θαλασσοταραχής, με κύματα που έφταναν τα «τρία μέτρα» σύμφωνα με επιζώντα, υπέστη ζημιές το σύστημα ηλεκτροδότησης του HTMS Sukhothai και η κορβέτα τέθηκε «εκτός ελέγχου», επεσήμανε το πολεμικό ναυτικό της Ταϊλάνδης. Είναι η πρώτη φορά «που ένα πολεμικό πλοίο της Ταϊλάνδης βυθίζεται σε καιρό ειρήνης», είχε δηλώσει χθες ο επικεφαλής ο Πιτσάι Λορτσουσακούλ. «Βασική μας προτεραιότητα είναι να εντοπίσουμε και να διασώσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ