ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία-Κίνα: «Ραντεβού» Μεντβέντεφ-Σι για σινορωσικές σχέσεις, Ουκρανία

O Σι Τζινπίνγκ και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ
O Σι Τζινπίνγκ και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ
ΑΡ

Ρωσία-Κίνα: Ο Ρώσος πρώην πρόεδρος Nτμίτρι Μεντβέντεφ συναντήθηκε με τον Κινέζο πρόεδρο Σι για να συζητήσουν για την »στρατηγική εταιρική σχέση» μεταξύ των δύο χωρών και την Ουκρανία

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ πραγματοποίησε ένα αιφνιδιαστικό ταξίδι στο Πεκίνο και είχε συνομιλίες με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ κατά τις οποίες είπε ότι συζήτησαν για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι τώρα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε ότι με τον Σι συζήτησαν για την «στρατηγική εταιρική σχέση» Ρωσίας και Κίνας, τη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά και για την σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Συζητήσαμε τη συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων κομμάτων Κίνας και Ρωσίας, τη διμερή συνεργασία στο πλαίσιο της στρατηγικής μας εταιρικής σχέσης, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας και της βιομηχανικής παραγωγής. Συζητήσαμε επίσης διεθνή θέματα,συμπεριλαμβανομένης, φυσικά, της σύγκρουσης στην Ουκρανία», είπε ο Μεντβέντεφ. «Οι συνομιλίες ήταν χρήσιμες», πρόσθεσε.