ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς- Το προφίλ του δράστη

Παρίσι: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς- Το προφίλ του δράστη

Παρίσι: Ένας 60χρονος Γάλλος συνταξιούχος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άνοιξε πυρ κοντά στα γραφεία Κουρδικής οργάνωσης, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο Παρίσι, στην οδό Ανγκιέν, στο 10ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, κοντά στον πολυσύχναστο σταθμό Gare de l'Est. Δύο από τους τραυματίες, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ένας άνδρας συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Πιθανός στόχος σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, το Κουρδικό Δημοκρατικό Συμβούλιο της Γαλλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Parisien, ο πυροβολισμός σημειώθηκε κοντά στο Κουρδικό Δημοκρατικό Συμβούλιο της Γαλλίας που βρίσκεται στoν αριθμό 16 της οδού Ανγκιέν. Ένας 69χρονος άνοιξε πυρ εναντίον πολλών ατόμων που ήταν συγκεντρωμένα.

Γαλλικής υπηκοότητας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν συνταξιούχος της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων SNCF, όπου εργαζόταν ως οδηγός. Κατά τη σύλληψή του, οι αστυνομικοί πήραν το όπλο που χρησιμοποιούσε για να πυροβολήσει.

Έχει ξεκινήσει έρευνα για φόνο, ανθρωποκτονία από πρόθεση και διακεκριμένη βία. Οι έρευνες προς το παρόν έχουν ανατεθεί στη Β' Περιφερειακή Διεύθυνση Δικαστικής Αστυνομίας και στην εγκληματική ταξιαρχία που επιχειρούν να ρίξουν φως στα κίνητρα του δράστη.

Μέσω Twitter, το αρχηγείο της αστυνομίας καλεί τους Παριζιάνους να «αποφύγουν την περιοχή» και «να αφήσουν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να επέμβουν» σε αυτή τη συνοικία που περιλαμβάνει το Grand Rex ή την πύλη του Saint-Denis.

«Επικρατεί απόλυτος πανικός, έχουμε κλειδωθεί μέσα», είπε ένας καταστηματάρχης στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP. Ο μάρτυρας είπε ότι είχε ακούσει επτά ή οκτώ ριπές πυροβολισμών.

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό ευχαρίστησε την αστυνομία «για την αποφασιστική παρέμβασή της σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της τρομερής επίθεσης στο 10ο διαμέρισμα» και ανακοίνωσε τη δημιουργία μίας μονάδας παροχής άμεσης ψυχολογικής βοήθειας στο δημαρχείο της πληγείσας περιοχής

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμαμέν, ανακοίνωσε οτι επιστρέφει εσπευσμένα στο Παρίσι από τη βόρεια Γαλλία όπου πραγματοποιούσε επίσκεψη στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Tourcoing, σύμφωνα με το BFMTV. «Μετά τα δραματικά γυρίσματα που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί, επιστρέφω στο Παρίσι και θα πάω εκεί», έγραψε στο Twitter.

Ο Υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων και υπενθύμισε οτι ο δράστης των πυροβολισμών έχει συλληφθεί.