ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Ζωντανοί οι σκιέρ που είχαν καταπλακωθεί από χιονοστιβάδα

Aίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 10 σκιέρ που καταπλακώθηκαν απο χιονοστοιβάδα
Aίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 10 σκιέρ που καταπλακώθηκαν απο χιονοστοιβάδα
ΑΡ

Ζωντανοί εντοπίστηκαν όλοι οι σκιέρ που είχαν καταπλακωθεί από χιονοστιβάδα στο Τζουρς της δυτικής Αυστρίας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Μετά από μία πολύωρη μαζική επιχείρηση υπό αντίξοες συνθήκες, το πρωί της Δευτέρας (26/12) ανακοινώθηκε πως βρέθηκαν τρία άτομα με ελαφρά τραύματα και ένα ακόμα που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ίνσμπρουκ.

Άλλοι έξι που βρίσκονταν στο σημείο είναι καλά στην υγεία τους, κατά την αστυνομία του Τζουρς. Το περιστατικό εκδηλώθηκε περίπου στις τρεις το μεσημέρι των Χριστουγέννων τοπική ώρα, σε ένα από τα πιο πολυτελή χιονοδρομικά κέντρα των Άλπεων, στο βουνό Trittkopf σε υψόμετρο 2.720 μέτρων.

Την επιχείρηση έρευνας στελέχωσαν 200 διασώστες με επτά ελικόπτερα και τη συνδρομή ειδικών σκύλων. Χρειάστηκαν ειδικοί προβολείς για να συνεχίσουν την έρευνα μετά το σκοτάδι, ανέφερε το Αυστριακό Πρακτορείο Τύπου.

Αρχικά υπήρχαν φόβοι οτι οι σκιέρ είχαν θαφτεί κάτω από το χιόνι μετά από τη γιγαντιαία χιονοστιβάδα που σάρωσε τις διαδρομές του σκι στη δυτική Αυστρία, σύμφωνα με τις αρχές. Λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα της Δευτέρας, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι όλοι οι αγνοούμενοι είχαν εντοπιστεί, μετέδωσε το Αυστριακό Πρακτορείο Τύπου.

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και ένας άνδρας που βρέθηκε μισοθαμένος στο χιόνι, διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο περιφερειακό νοσοκομείο του Ίνσμπρουκ με σοβαρά τραύματα. «Μπορούμε να υποθέσουμε ότι δεν αγνοούνται άλλοι άνθρωποι», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ωστόσο, «τη Δευτέρα θα διενεργηθεί έρευνα ασφαλείας για τελική διευκρίνιση».

Το Τζουρς παρουσιάζεται ως «μία από τις καλύτερες περιοχές για σκι στον κόσμο» και «λίκνο του αλπικού σκι». Ο ιστότοπος του θέρετρου ανέφερε ότι το χιονοδρομικό κέντρο ήταν κλειστό από τις 5 το απόγευμα της Κυριακής και ότι θα υπάρξει ενημέρωση για το σκι στις 8 το πρωί της Δευτέρας.