ΚΟΣΜΟΣ

Qatar Gate: Άρση ασυλίας για 3 ευρωβουλευτές – «Έρχεται Marocco Gate»

Qatar Gate: Άρση ασυλίας για 3 ευρωβουλευτές – «Έρχεται Marocco Gate»
Νέες αποκαλύψεις για το Qatar Gate

Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο Qatar Gate έρχονται στο «φως» 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Qatar Gate αφού σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Mega θέμα ωρών φαίνεται να είναι η άρση ασυλίας ακόμη τριών ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Σύμφωνα με το Mega, πρόκειται για τους: Μαρία Αρένα, Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα. Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο που έγινε γύρω από αυτά τα τρία πρόσωπα, οι βελγικές αρχές ναι μεν προχώρησαν σε έφοδο στα γραφεία τους, όχι όμως και στα σπίτια τους, όπως έγινε στην περίπτωση της Εύας Καϊλή, καθώς αποτελεί μία ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία.

Σημειώνεται πως η Μαρία Αρένα διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με την Εύα Καϊλή και μάλιστα εθεάθησαν μαζί να πίνουν καφέ μία ημέρα πριν συλληφθεί η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.

Σκάνδαλο και με το Μαρόκο

Μιλώντας στο OPEN η πρώην ευρωβουλευτής Σοσιαλιστικού Κόμματος, Άνα Γκομέζ, προειδοποίησε ότι έρχεται Marocco Gate.

“Ο Παντσέρι με πλησίασε ως κάποιον που ενδιαφέρεται πολύ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και τις θέσεις του Μαρόκου” τόνισε η πρώην ευρωβουλευτής σε ερώτηση για το αν γνώριζε τον Παντσέρι και αν είχε ιδέα τι είδους άνθρωπος ήταν.

Στη συνέχεια η Γκόμεζ πρόσθεσε: “Υπήρχαν και άλλοι που συμπεριλαμβάνονται με αυτόν, αλλά ήταν σίγουρα ο πιο έξυπνος, ύπουλος και επίμονος. Σε αυτό το θέμα διαφωνούσαμε και μπορούσα να διαισθανθώ ότι αυτή η εμπλοκή του δεν ήταν φυσιολογική, δεν ήταν θέμα άποψης, ήταν πολύ αυταρχικός σε βαθμό που όταν άκουσα για το Qatar gate και άκουσα ότι εκείνος εμπλέκεται αμέσως σκέφτηκα ότι σίγουρα εκείνος ήταν το επίκεντρο του κυκλώματος. Φυσικά, το Μαρόκο θα προκύψει μετά, γιατί είναι κάτι που ήταν εκεί πολύ καιρό, πριν ξεκινήσει να υπερασπίζεται τα ενδιαφέροντα του Κατάρ”.

Ενώπιον του εφετείου βρέθηκαν Παντσέρι και Ταλαμάνκα

Ενώπιον του εφετείου των Βρυξελλών βρέθηκαν σήμερα ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και ο Νίκολο Φίγκα Ταλαμάνκα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, στην οποία αναγράφονται τα αρχικά των ονομάτων τους όπως σε όλα τα δελτία Τύπου που έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι «στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία για φερόμενη ως εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ο N.Φ-T. και ο Π.Π εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον του εφετείου Βρυξελλών».

«Η χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού που επιβλήθηκε στον Ν.Φ-Τ από το συμβούλιο τροποποιήθηκε σε απλή παράταση της προφυλάκισης» σημειώνεται, ενώ όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση «μετά από αίτημα του Π.Π., η εκδίκαση της υπόθεσής του αναβλήθηκε για τις 17 Ιανουαρίου 2023».

Το προδικαστικό συμβούλιο είχε αποφασίσει αρχικά τη χρήση ηλεκτρικού βραχιολιού για τον κ. Ταλαμάνκα. Ωστόσο, ο εισαγγελέας είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

«Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν (στη δημοσιότητα) περισσότερες πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων Τύπου», καταλήγει η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

Σχετικές ειδήσεις