ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Καραμπόλα με πάνω από 200 αυτοκίνητα σε γέφυρα - Ένας νεκρός

Κίνα: Καραμπόλα με πάνω από 200 αυτοκίνητα σε γέφυρα - Ένας νεκρός
Καραμπόλα σε γέφυρα στην Κίνα
Twitter

Κίνα: Η πυροσβεστική βρίσκεται στο σημείο για να απεγκλωβίσει και να διασώσει τους επιβάτες των οχημάτων, ενώ κάποιοι ήδη έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Καραμπόλα χιλιομέτρων σημειώθηκε στην Κίνα το πρωί της Τετάρτης (28/12) σε γέφυρα στην πόλη Ζενγκζού λόγω της πυκνής ομίχλης. Πάνω από 200 αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους καθώς η ορατότητα ήταν πολύ χαμηλή.

Σύμφωνα με κρατικό κανάλι, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους. Η πυροσβεστική βρίσκεται στο σημείο για να απεγκλωβίσει και να διασώσει τους επιβάτες των οχημάτων, ενώ κάποιοι ήδη έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν φορτηγά και αυτοκίνητα να έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Η ορατότητα σε πολλές περιοχές, όπως στην Ζενγκζού, ήταν λιγότερο από 500 μέτρα (1.640 πόδια) και λιγότερο από 200 ​​μέτρα σε ορισμένες περιοχές σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την τοπική μετεωρολογική υπηρεσία.

Η καραμπόλα σημειώθηκε και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της γέφυρας. Η τροχαία είχε εκδώσει ανακοίνωση που απαγορεύει σε όλα τα οχήματα να περνούν τη γέφυρα λόγω της ομίχλης.

Η γέφυρα Zhengxin Huanghe περνάει πάνω από τον Κίτρινο Ποταμό και συνδέει τη Ζενγκζού με το Xinxiang.

Ένα βίντεο περίπου 42 δευτερολέπτων στην πλατφόρμα Weibo της Κίνας δείχνει ουρές κατεστραμμένων αυτοκινήτων και φορτηγών. Ένας οδηγός που φαίνεται να είναι το πρόσωπο που τραβάει το βίντεο λέει, «αυτό είναι πολύ τρομακτικό. Γεμάτη κόσμο η γέφυρα. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να κατέβουμε από τη γέφυρα».