ΚΟΣΜΟΣ

Πελέ: Η 100 χρονών μητέρα του, «κλειδί» για την επιτυχία του

Πελέ: Η 100 χρονών μητέρα του, «κλειδί» για την επιτυχία του
Πηγή: @pele - Instagram

Η Σελέστε, η γυναίκα που έφερε στον κόσμο τον «βασιλιά» Πελέ, αν και πολλοί δεν το γνώριζαν, βρίσκεται στη ζωή. 

Μπορεί ο Πελέ να άφησε την τελευταία του πνοή χθες Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, ωστόσο η μητέρα του εξακολουθεί να βρίσκεται εν ζωή και μάλιστα πρόσφατα έκλεισε αισίως τα 100 της χρόνια.

Ο σοφός λαός λέει πως πίσω από κάθε πετυχημένο άντρα υπάρχει μια γυναίκα και αυτό ακριβώς ισχύει για τη σχέση του «Ο' Rei» με τη μητέρα του, Σελέστε

Η συμβολή της ήταν καθοριστική για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα του Βραζιλιάνου θρύλου αλλά και για την ενασχόληση του με το άθλημα που τον ανέδειξε. Ήταν εκείνη που τον ενθάρρυνε να παίξει ποδόσφαιρο, όταν η οικογένεια του Πελέ μετακόμισε από τη γενέτειρα του την Τρες Κορασόες στην πόλη Μπαούρου όπου έκανε τα πρώτα του μικρά βήματα στη μυθική καριέρα του.

Ο Πελέ δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τη Σελέστε και υπάρχουν πολλές αποδείξεις γι' αυτό. Ήταν λίγο πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Αγγλίας το 1966 όταν ο Πελέ βρισκόταν με την αποστολή της Εθνική Βραζιλίας για προπόνηση στην Τερεσόπολη. Ξαφνικά ο Πελέ είδε τη μητέρα του να έχει φτάσει στο προπονητικό κέντρο και έτρεξε κατευθείαν στην αγκαλία της.

Μάλιστα η βραζιλιάνικη O'Globo την είχε ανακηρύξει πρόσφατα «Βραζιλιάνα μητέρα της χρονιάς».

Στις 20 Νοεμβρίου όταν η Σελέστε έκλεισε έναν αιώνα ζωής, ο Πελέ της έγραψε ένα συγκινητικό μήνυμα στο Instagram δημοσιεύοντας κοινές τους φωτογραφίες:

«Σήμερα γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη ζωή της Δόνα Σελέστε. Από νεαρή ηλικία μού δίδαξε την αξία της αγάπης και της ειρήνης. Έχω πάνω από εκατό λόγους να είμαι ευγνώμων που είμαι γιος της. Μοιράζομαι αυτές τις φωτογραφίες μαζί σας με μεγάλη συγκίνηση για να γιορτάσω αυτή τη μέρα. Σε ευχαριστώ για κάθε μέρα στο πλευρό σου, μαμά», είχε γράψει ο Βραζιλιάνος θρύλος.

Πάντως σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ η κατάσταση της υγείας της Σελέστε είναι πολύ επιβαρυμένη ενώ γράφεται πως δεν έχει επαφή με το περιβάλλον.

Σχετικές ειδήσεις