ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Παρά τρίχα γλίτωσαν λουόμενοι από καρχαρία-τίγρη

Αυστραλία: Παρά τρίχα γλίτωσαν λουόμενοι από καρχαρία-τίγρη
Καρχαρίας-τίγρης σε παραλία της Αυστραλίας
New York Post / Youtube

Εικόνες που «κόβουν» την ανάσα κατέγραψε ντόπιος στην παραλία Hillary’s Dog κοντά στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας.

Αυτό που συνέβη σε παραλία στην Αυστραλία θα μπορούσε να ήταν μια σκηνή κατευθείαν από την ταινία τα «Σαγόνια του Καρχαρία» (Jaws). Συγκεκριμένα, κολυμβητές στην παραλία Hillary’s Dog κοντά στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας, βρέθηκαν πολύ κοντά στον θάνατο στις 28 Δεκεμβρίου, αφού ένας καρχαρίας-τίγρης εντοπίστηκε να παραμονεύει κοντά στην ακτή.

Συγκλονιστικό πλάνο από drone που καταγράφηκε δείχνει τον επικίνδυνο καρχαρία λίγα μόλις μέτρα από τους ανυποψίαστους λουόμενους. Κάποια στιγμή φαίνεται να κολυμπάει προς μια γυναίκα, αλλά στη συνέχεια κάνει στροφή και απομακρύνεται.

«Ανησύχησα ότι θα μπορούσε να επιτεθεί και προφανώς φοβήθηκα πολύ», είπε ο Σαμ Γουντ που κατέγραψε το βίντεο με τον καρχαρία.

Σύμφωνα με τη New York Post, ο ντόπιος είπε ότι βιντεοσκοπούσε με το drone του περίπου 800 μέτρα από την παραλία και κατέβηκε τρέχοντας στην ακτή μόλις συνειδητοποίησε ότι υπήρχε ένας καρχαρίας στα ρηχά. Όλοι οι κολυμβητές απομακρύνθηκαν γρήγορα και αποφεύχθηκε επίθεση.

Σύμφωνα με ντόπιους που είδαν το βίντεο οι επιθέσεις καρχαριών στη Δυτική Αυστραλία δεν αποτελούν πλέον έκπληξη. Τον Οκτώβριο, ένας άνδρας παραλίγο να χάσει το χέρι του, αφού τον δάγκωσε καρχαρίας ενώ έκανε ψαροντούφεκο.