GOSSIP

Νταϊάνα: H έρευνα του πρίγκιπα Χάρι για τον θάνατο της μητέρας του

Νταϊάνα: H έρευνα του πρίγκιπα Χάρι για τον θάνατο της μητέρας του
AP Photo

Μετά από χρόνια ερευνών, ο πρίγκιπας Χάρι, έχει σοβαρές αμφιβολίες για την επίσημη εκδοχή του τι συνέβη στο Παρίσι

Από το ντοκιμαντέρ του Netflix, Harry & Meghan, μέχρι την πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία, Spare, ο πρίγκιπας Χάρι ήταν απασχολημένος με τη δημιουργία καριέρας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μετά την «εγκατάλειψη» της βασιλικής οικογένειας.

Μετά από μήνες εικασιών, ο εκδότης Penguin Random House επιβεβαίωσε ότι το βιβλίο του Χάρι θα κυκλοφορήσει στις 10 Ιανουαρίου 2023, σε 16 διαφορετικές γλώσσες, καθώς και ένα ηχητικό βιβλίο που θα διαβάζει ο ίδιος ο πρίγκιπας.

Μάλιστα, ο «Penguin» όσο και να προσπάθησε να μην διαρρεύσει καμία από τις αποκαλύψεις που εμπεριέχονται στο βιβλίο, και οι οποίες αναμένεται να διευρύνουν και άλλο το «ρήγμα» ανάμεσα στον πρίγκιπα και τη βασιλική οικογένεια, δεν τα κατάφερε. Ένα από τα μυστικά αποκαλύφθηκε από τη διάσημη Βρετανίδα συγγραφέα και δημοσιογράφο Σου Ριντ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην Daily Mail, ο Χάρι πιστεύει ότι ο θάνατος της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, το 1997, δεν ήταν ένα απλό ατύχημα, καθώς πίσω από αυτό κρύβεται μια συνωμοσία. Μάλιστα, ο ίδιος λέει ότι έχει συγκεντρώσει στοιχεία για όλα όσα αναφέρει.

Η Σου Ριντ εκμυστηρεύτηκε στη Daily Mail, ότι όσα έμαθε η ίδια και όσα έχουν ανακαλύψει οι ερευνητές δεν έχουν καμία σχέση με την επίσημη εκδοχή της Scotland Yard και της γαλλικής Αστυνομίας. Αυτό δείχνει πως ο πρίγκιπας μέσα από το βιβλίο του αμφισβητεί τα αποτελέσματα της επίσημης έρευνας, τα οποία έχει υιοθετήσει το Παλάτι.

Ο Χάρι υποστηρίζει ότι η μητέρα του δεν υπήρξε ποτέ ψυχικά ασταθής, όπως είχε προκύψει μετά την διαβόητη συνέντευξή της στο «Panorama» του BBC το 1995.

Ακόμα ο Χάρι προσπαθεί μέσα από το βιβλίο του, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Daily Mail και άλλα βρετανικά μέσα, να εξετάσει τα κύρια γεγονότα που οδήγησαν στο τρομερό δυστύχημα στο Παρίσι που έχασε τη ζωή της η Νταϊάνα και ο τότε σύντροφό της, Ντόντι αλ Φαγέντ.

Μια γαλλική πηγή που συμμετείχε στην αρχική έρευνα του δυστυχήματος αποκάλυψε ότι ο πρίγκιπας Χάρι είναι «σχολαστικά προσηλωμένος στο να μάθει περισσότερες πληροφορίες» για τις τελευταίες ώρες της μητέρας του».

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στη Γαλλία που θυμούνται πολύ καλά εκείνη τη νύχτα. Είναι φυσιολογικό, ο γιος της Νταϊάνα να θέλει να μάθει περισσότερα για αυτό για το νέο του βιβλίο», είπε η πηγή σε βρετανική εφημερίδα νωρίτερα φέτος.

Νταϊάνα: Φοβόταν ότι κάτι θα της συμβεί

Ο Λι Σανσούν – πρώην στρατιωτικός αστυνομικός και πρώην σωματοφύλακας της πριγκίπισσας - είχε μιλήσει με την Νταϊάνα, η οποία του είχε εξομολογηθεί τους φόβους που είχε για την ασφάλειά της μετά τη δολοφονία του φίλου της και σχεδιαστή μόδας Gianni Versace, τον Ιούλιο του 1997.

«Μου εκμυστηρεύτηκε τους δικούς της φόβους ότι μπορεί κάποια μέρα να τη δολοφονήσουν», είπε ο Σανσούν σε συνεντεύξεις για την προώθηση της νέας βιογραφίας του, Protecting Diana. «Είπε κάτι του στυλ: “Πιστεύεις ότι θα μου το κάνουν αυτό;” Έτρεμε και φαινόταν ξεκάθαρο από τον τόνο της φωνή της ότι πίστευε πραγματικά ότι θα μπορούσαν να την βγάλουν από την μέση, όποιοι κι αν ήταν “αυτοί».

Ακόμα και ο δικηγόρο της, Λόρδο Mishcon, είχε ενημερωθεί από την Νταϊάνα, πολύ πριν γνωρίσει τον Ντόντι αλ Φαγέντ, ότι περίμενε πως «θα γίνονταν προσπάθειες για να την ξεφορτωθούν».

Ο «Ράμπο» της Νταϊάνα

Το παρατσούκλι «Ράμπο» είχε δώσει η Νταϊάνα στον σωματοφύλακα της Λι Σανσούν, ο οποίος εργαζόταν στο επιτελείο προστασίας του Ντόνι Αλ Φαγιέντ εκείνο το καλοκαίρι και είχε μάθει από την πριγκίπισσα όλα αυτά που την ανησυχούσαν.

Και ο Σανσούν έχει υποψίες ότι κάτι ύποπτο είχε συμβεί στο τούνελ. «Ένας μάρτυρας που οδηγούσε ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν μπροστά από τη Mercedes στο Παρίσι, είπε στην έρευνα της Νταϊάνα, ότι είδε μια μαύρη μοτοσικλέτα υψηλού κυβισμού να προσπερνά το αυτοκίνητο λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη σύγκρουση», λέει χαρακτηριστικά.

«Ένας άλλος μάρτυρας που οδηγούσε από την αντίθετη κατεύθυνση είδε μια δεύτερη μαύρη μοτοσυκλέτα που ακολουθούσε την Mercedes -επίσης υψηλού κυβισμού- να κάνει ελιγμούς για να αποφύγει τον καπνό και τα συντρίμμια της Mercedes και στη συνέχεια να βγαίνει από το τούνελ με υψηλή ταχύτητα χωρίς να σταματήσει. Οι αναβάτες των δύο μαύρων μοτοσυκλετών υψηλού κυβισμού δεν βρέθηκαν ποτέ – και αυτό δεν είναι τυχαίο».

«Από τον θάνατο της Νταϊάνα, έχω ερευνήσει το δυστύχημα και τις συνέπειές του με σχολαστική λεπτομέρεια. Έχω μιλήσει με Γάλλους και Βρετανούς αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών, μέλη της SAS και φίλους τόσο της αείμνηστης πριγκίπισσας όσο και του Ντόντι Φαγιέντ», συμπληρώνει ο Σανσούν.

14 μαρτυρίες

«Αλλά οι εκατοντάδες σελίδες της ανάκρισης δείχνουν ότι 14 ανεξάρτητοι μάρτυρες που βρίσκονταν κοντά στη σκηνή θυμούνται την μοιραία Mercedes να περικυκλώνεται ξαφνικά στην είσοδο του τούνελ από τις μαύρες μοτοσυκλέτες καθώς και δύο αυτοκίνητα: ένα μαύρο σεντάν και ένα λευκό turbo Fiat Uno. Όλα μαζί τα οχήματα μπήκαν με ταχύτητα στο τούνελ μετά τη Mercedes. Σύμφωνα με έναν μάρτυρα που προσκόμισε στοιχεία για την έρευνα, αυτά τα μυστηριώδη οχήματα είχαν βρεθεί στην είσοδο της σήραγγας μέσω ενός παράπλευρου δρόμο και δεν ήταν πουθενά κοντά στο Ritz εκείνο το βράδυ…

Συγκεντρώνοντας όλες αυτές τις πληροφορίες, διαπίστωσα ότι το μαύρο σεντάν είχε κλείσει τη Mercedes. Θα μπορούσε αυτό να κάνει τον σοφέρ, να νομίζει λανθασμένα ότι τον πρόλαβε ένας παπαράτσι και να επιταχύνει μέσα στο τούνελ;

Εν τω μεταξύ, το Fiat Uno επιτάχυνε προς το όχημα της Νταϊάνα, κλείνοντας τον δρόμο από την μία πλευρά. Ο ελιγμός φέρεται να επέτρεψε σε μία από τις μαύρες μοτοσυκλέτες, με δύο αναβάτες που φορούσαν κράνη που έκρυβαν τα πρόσωπά τους, να περάσει γρήγορα μπροστά από το αυτοκίνητο της Νταϊάνα», λέει η Σου Ριντ στην Daily Mail.

Διαβάστε επίσης:

Mέγκαν Μαρκλ: Φόρεσε το δαχτυλίδι της Νταϊάνα στο «κόκκινο χαλί»

Βρετανία: Το ξέσπασμα του μπάλτερ της Νταϊάνα εναντίον Χάρι-Μέγκαν

Η Kate ντύθηκε Νταϊάνα στις ΗΠΑ και το φόρεμα κόστισε 74 λίρες!