ΚΟΣΜΟΣ

Κάρολος σε Χάρι, Ουίλιαμ: «Μην καταστρέφετε τα τελευταία μου χρόνια»

Νέοι τριγμοί στο Μπάκιγχαμ από τις αποκαλύψεις του πρίγκηπα Χάρι
Νέοι τριγμοί στο Μπάκιγχαμ από τις αποκαλύψεις του πρίγκηπα Χάρι
ΑΡ

Ο πρίγκιπας Χάρι αποκαλύπτει στο νέο του βιβλίο μία σπαρακτική έκκληση που είχε κάνει ο πατέρας του, βασιλιάς Κάρολος στον ίδιο και τον αδερφό του Ουίλιαμ, σε μία προσπάθεια να τερματίσει την μεταξύ τους διαμάχη 

Σε ένα απόσπασμα που διέρρευσε από τα απομνημονεύματά του, ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε για πρώτη φορά τα σπαρακτικά λόγια του πατέρα του κατά τη διάρκεια μιας τεταμένης αντιπαράθεσης που είχε με τον αδερφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Η σπαρακτική έκκληση του βασιλιά Καρόλου προς τους διαφωνούντες γιους του αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στα εκρηκτικά απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι με τίτλο "Spare". Σε ένα απόσπασμα που διέρρευσε και δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα The Guardian, ο Χάρι περιγράφει λεπτομερώς μια συνάντηση που είχε με τον πατέρα και τον αδερφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου τον Απρίλιο του 2021.

Ο Δούκας του Σάσεξ ισχυρίζεται ότι ο Κάρολος στάθηκε ανάμεσα στους δύο γιους του, «κοιτάζοντας τα αναψοκοκκινισμένα μας πρόσωπά» και τους παρακάλεσε: «Παρακαλώ, παιδιά, μην κάνετε τα τελευταία μου χρόνια δυστυχισμένα».

Δεν είναι σαφές πώς ο Guardian απέκτησε πρόσβαση στο πολυαναμενόμενο βιβλίο, το οποίο επρόκειτο να παραμείνει ένα καλά φυλαγμένο μυστικό πριν από την κυκλοφορία του στις 10 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του έκπτωτου πρίγκιπα ο Γουίλιαμ έγινε σωματικά βίαιος απέναντί του σε μια διαμάχη με θέμα τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ.

Αφού ο Ουίλιαμ φέρεται να τον αντιμετώπισε στο σπίτι του για την «αγενή» συμπεριφορά του το 2019, ο Χάρι ισχυρίζεται ότι προσπάθησε να ηρεμήσει τον αδερφό του αλλά ότι εκείνος «έπεσε πάνω του». «Με φώναξε με άλλο όνομα και μετά με πλησίασε. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Τόσο πολύ γρήγορα. Με έπιασε από το γιακά, κατέστρεψε το κολιέ μου και με πέταξε στο πάτωμα», έγραψε ο Χάρι.

«Προσγειώθηκα στο μπολ του σκύλου, το οποίο ράγισε κάτω από την πλάτη μου, με τα κομμάτια να με κόβουν. Ξάπλωσα εκεί για μια στιγμή, ζαλισμένος, μετά σηκώθηκα στα πόδια μου και του είπα να φύγει».

Αυτές οι πρώιμες συγκλονιστικές αποκαλύψεις στο βιβλίο που δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει είναι οι τελευταίες σε μια σειρά από αποκαλύψεις-βόμβα από τον Χάρι και τη Μέγκαν, που ξεκίνησαν αφότου παραιτήθηκαν από τα βασιλικά καθήκοντα και εγκαταστάθηκαν με την οικογένειά τους στην Καλιφόρνια.

Στην πιο πρόσφατη αφήγηση τους, τα ντοκιμαντέρ του Netflix «Χάρι και Μέγκαν», ο Χάρι μιλησε για την «τρομακτική» αναμέτρησή του με τον Κάρολο και τον Ουίλιαμ κατά τη διάρκεια της περιβόητης «Συνόδου του Σάντρινγχαμ» το 2020, στην οποία άφησε να υπονοηθεί ο εκρηκτικός χαρακτήρας του αδελφού του.

«Πήγα με την ίδια πρόταση που είχαμε ήδη κάνει δημόσια, αλλά μόλις φτάσαμε εκεί, μου δόθηκαν πέντε επιλογές – με την πρώτη να είμαστε ολοκληρωτικά εντός, χωρίς καμία αλλαγή και την πέμπτη να είμαστε εκτός. Διάλεξα την επιλογή τρία στη συνάντηση, μισή μέσα, μισή έξω. Να έχουμε τις δικές μας δουλειές, αλλά και να εργαζόμαστε για την υποστήριξη της Βασίλισσας. Αλλά έγινε πολύ σαφές, πολύ γρήγορα, ότι αυτός ο στόχος δεν ήταν προς συζήτηση», είπε ο Χάρι.

«Ήταν πολύ τρομακτικό να βλέπω τον αδερφό μου να ουρλιάζει και να μου φωνάζει και τον πατέρα μου (τότε πρίγκιπα Κάρολο) να λέει πράγματα που απλά δεν ήταν αλήθεια, ενώ η γιαγιά μου,καθόταν ήσυχα εκεί και τα υπέμενε όλα»

Παρά τις κατηγορίες, ο Χάρι παραδέχτηκε σε συνέντευξή του πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου του ότι ήταν ακόμα ανοιχτός σε μια συμφιλίωση με τον αδελφό και τον πατέρα του.«Δεν χρειάστηκε ποτέ να είναι έτσι. Η διαρροή, οι φυτευτές ιστορίες, θέλω μια οικογένεια – όχι ένα ίδρυμα», είπε ο πατέρας των δύο παιδιών στον δημοσιογράφο του ITV Τομ Μπράντμπι.

«Νιώθουν ότι είναι καλύτερο να μας κρατήσουν, με κάποιο τρόπο, ως κακούς. Δεν έχουν δείξει καμία απολύτως επιθυμία να συμφιλιωθούν. Θα ήθελα να έχω πίσω τον πατέρα μου. Θα ήθελα να έχω πίσω τον αδερφό μου».