ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η σοκαριστική στιγμή που λιοντάρι επιτίθεται σε θηριοδαμαστή

Ρωσία: Η σοκαριστική στιγμή που λιοντάρι επιτίθεται σε θηριοδαμαστή
east2westnews/Alexey Makarenko

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο της επίθεσης ενός λιονταριού στον θηριοδαμαστή του σε τσίρκο της Ρωσίας

Ένα σοκαριστικό θέαμα αντίκρυσαν χιλιάδες θεατές στο κρατικό τσίρκο στο θέρετρο Σότσι στη Ρωσία.

Πιο αναλυτικά, ο Ρώσος θηριοδαμαστής Αλεξέι Μακαρένκο δέχθηκε επίθεση από ένα λιοντάρι κατά τη διάρκεια παράστασης, το οποίο πήδηξε επάνω του και τον δάγκωσε με μανία μπροστά σε έντρομες οικογένειες στην αρένα χωρητικότητας 1.200 ατόμων.

Η σύζυγός του Μακαρένκο, Όλγα Μπορισόβα, η οποία είναι επίσης θηριοδαμάστρια, έτρεξε στη σκηνή και έσωσε κυριολεκτικά την ζωή του 42χρονου Μακαρένκο από το λιοντάρι, το οποίο «βύθισε τα δόντια του» στη σάρκα του Μακαρένκο με τη σκηνή να καταγράφεται σε βίντεο, το οποίο κόβει την ανάσα.

Η αρχή του κακού

Όλα άρχισαν όταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, ξέσπασε καυγάς μεταξύ δύο αρσενικών λιονταριών κατά τη διάρκεια ενός νούμερου στην αρένα του Σότσι.

Ο Μακαρένκο παρενέβη για να σταματήσει τον καυγά, πυροδοτώντας ωστόσο την έξαλλη αντίδραση ενός τρίτου λιονταριού, που επιτέθηκε στον εκπαιδευτή, ρίχνοντάς τον στο έδαφος.

Η Μπορίσοβα έσπευσε να βοηθήσει, χρησιμοποιώντας ένα μαστίγιο για να τρομάξει το λιοντάρι καθώς τα φώτα ήταν κλειστά, ενώ το προσωπικό ενεργοποίησε το πρωτόκολλο έκτακτης ανάγκης και χρησιμοποιώντας κανόνια νερού και «βομβίδες θορύβου» προσπάθησε να αποτρέψει τα ζώα.

Ο Μακαρένκο, αφού συνήλθε, πέταξε ένα αντικείμενο στο λιοντάρι για να το τρομάξει, και να το οδηγήσει εκτός αρένας, ενώ το εντυπωσιακό ήταν, πως αφού ηρέμησαν τα πνεύματα και απομακρύνθηκαν τα λιοντάρια, το ζευγάρι υποκλίθηκε και αγκαλιάστηκε μπροστά στο κοινό, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Μάλιστα πολλοί θεατές πίστεψαν ότι όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά τους ήταν μέρος του νούμερού τους.

Κι όμως, αυτό που πραγματικά συνέβη είναι, ότι η Μπορισόβα πιθανά έσωσε τον σύζυγό της από βέβαιο θάνατο σύμφωνα με τον επικεφαλής του Μεγάλου Κρατικού Τσίρκου της Μόσχας, Έντγκαρντ Ζαπάσνι.

Το βίντεο που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει τα τραύματα στο σώμα του έμπειρου θηριοδαμαστή, ο οποίος πλέον αναρρώνει εκτός κινδύνου.

«Όπως λέω στους μαθητές μου… τα λιοντάρια που μάχονται είναι πιθανό να ενωθούν και να επιτεθούν σε όποιον μπλεχτεί στον καυγά», είπε ο Ζαπάσνι.

«Και σήμερα, επιβεβαιώνοντας τα λόγια μου, ένα λιοντάρι επιτέθηκε στον συνάδελφό μου Αλεξέι Μακαρένκο. Τη στιγμή που και οι δύο δαμαστές προσπάθησαν να σταματήσουν τον καυγά για να αποτρέψουν τραυματισμούς των ζώων, ένα τρίτο λιοντάρι στην αρένα αποφάσισε να επιτεθεί στον Αλεξέι. Ιδιαίτερη μνεία στην σύζυγο του Αλεξέι, Όλγα Μπορισόβα, που αντέδρασε έγκαιρα και έσωσε τη ζωή του συζύγου της. Τώρα ο Αλεξέι λαμβάνει ιατρική περίθαλψη, αλλά θα επιστρέψει σύντομα στο ρινγκ του τσίρκου του Σότσι με τα όμορφα λιοντάρια του», κατέληξε ο Ζαπάσνι.