ΚΟΣΜΟΣ

Κάρολος προς Χάρι: «Ποιος ξέρει αν είμαι ο πραγματικός πατέρας σου»

Nέοι κλυδωνισμοί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ
Nέοι κλυδωνισμοί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ
ΑΡ

Ένα «κακόγουστο» αστείο για την πατρότητά του φέρεται να είχε κάνει ο Βασιλιάς Κάρολος στον πρίγκιπα Χάρι, σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως από τα απομνημονεύματα του «αντάρτη» του παλατιού

Ο πρίγκιπας Χάρι ισχυρίζεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος είχε αστειευθεί κάποτε για την πιθανότητα να μην ήταν ο «πραγματικός του πατέρας» στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Spare» που κυκλοφορεί στις 10 Ιανουαρίου.

Ο δούκας του Σάσεξ ισχυρίζεται στο νέο του βιβλίο ότι ο πατέρας του, ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄, έκανε ένα «κακόγουστο» αστείο για την πατρότητά του, αφού συνάντησε έναν ψυχικά άρρωστο άτομο που πίστευε ότι ήταν...ο πραγματικός Πρίγκιπας της Ουαλίας. Ο Χάρι αναλογίζεται το περιστατικό και το πάθος του πατέρα του να λέει «ανέκδοτα», στα νέα του απομνημονεύματα Spare, σύμφωνα με την DailyMail, η οποία έλαβε ένα αντίγραφο του βιβλίου πριν από την κυκλοφορία του.

Ο Χάρι φέρεται να ισχυρίζεται στο βιβλίο ότι στον πατέρα του άρεσε ιδιαίτερα να αφηγείται μια ιστορία για την επίσκεψή του σε ψυχιατρείο όπου συνάντησε έναν ψυχικά ασθενή που θεωρούσε πως ήταν ο Πρίγκιπας της Ουαλίας. Ο πρίγκιπας ισχυρίζεται ότι ο Βασιλιάς φέρεται να «κούνησε το δάχτυλό του στον ασθενή» λέγοντάς του: «Κοίτα, δεν μπορείς να είσαι ο Πρίγκιπας της Ουαλίας γιατί εγώ είμαι ο Πρίγκιπας της Ουαλίας». Ο άνδρας είχε απαντήσει στον Κάρολο «με την ίδια χειρονομία».

Ο δούκας του Σάσεξ σημείωσε ότι ο πατέρας του, ο οποίος συχνά γινόταν «φιλόσοφος» με τα συμπεράσματα από τα ανέκδοτά του αναγνώρισε στη συνέχεια ότι κανείς δεν μπορούσε να είναι σίγουρος ότι δεν «ζούσε σε μια φαντασία» και στη συνέχεια αστειεύθηκε με την πιθανότητα και ο ίδιος να μην είναι ο «πραγματικός πατέρας του Χάρι».

«Ποιος ξέρει αν είμαι ο πραγματικός σου πατέρας; Ίσως ο πατέρας σου είναι πραγματικά στο Μπρόντμουρ, αγαπητέ μου γιε!» Ο Χάρι θυμάται τον πατέρα του να λέει, περιγράφοντας το αστείο ως «κακόγουστο», καθώς όπως σημείωσε έγινε την ίδια στιγμή που κυκλοφορούσε μια φήμη ότι ο πραγματικός πατέρας του ήταν ο Ταγματάρχης Τζέιμς Χιούιτ.

«Γελούσε και γελούσε, αν και ήταν ένα εξαιρετικά κακό αστείο, δεδομένης της φήμης που κυκλοφορούσε τότε ότι ο πραγματικός πατέρας μου ήταν ένας από τους πρώην εραστές της μητέρας μου: ο Ταγματάρχης Τζέιμς Χιούιτ», γράφει ο Χάρι, σύμφωνα με την Page Six. «Μια αιτία αυτής της φήμης ήταν τα κόκκινα μαλλιά του Ταγματάρχη Χιούιτ, αλλά μια άλλη αιτία ήταν ο σαδισμός».

Ο Χιούιτ, πρώην αξιωματικός ιππικού του βρετανικού στρατού, είχε δεσμό με τη μητέρα του πρίγκιπα Χάρι, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, στα μέσα της δεκαετίας του '90. Ο Χιούιτ έγινε ο δάσκαλος ιππασίας της Νταϊάνα μετά από συνάντησή τους σε ένα πάρτι, με το ζευγάρι να συνάπτει στη συνέχεια σχέση.

Σύμφωνα με το βιβλίο του Χιούιτ «Princess In Love», η σχέση διήρκεσε πέντε χρόνια, από το 1986 έως το 1991, και έλαβε χώρα ενώ η Νταϊάνα ήταν ακόμη παντρεμένη με τον Κάρολο. Η Νταϊάνα και ο Κάρολος παντρεύτηκαν το 1981, με την Νταϊάνα να γεννά τον πρίγκιπα Γουίλιαμ το 1982 και τον Χάρι το 1984. Αυτή και ο Κάρολος χώρισαν επίσημα το 1986.

Η φήμη ότι ο Κάρολος δεν ήταν ο βιολογικός πατέρας του Χάρι κέρδισε έδαφος λόγω της ομοιότητας μεταξύ του Χάρι και του Χιούιτ, καθώς και οι δύο άνδρες έχουν κόκκινα μαλλιά και παρόμοια χαρακτηριστικά προσώπου. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Χάρι στα νέα του απομνημονεύματα, η φήμη για την πατρότητά του συνεχίστηκε παρά το γεγονός ότι η Νταϊάνα «δεν είχε γνωρίσει τον Ταγματάρχη Χιούιτ παρά πολύ καιρό μετά τη γέννησή μου».

Ο ίδιος ο Χιούιτ έχει αρνηθεί κάθε πιθανότητα ότι είναι ο πατέρας του Χάρι, καθώς και ο ίδιος τόνισε ότι γνώρισε την Νταϊάνα δύο χρόνια αφότου είχε γεννήσει το δεύτερο παιδί της. Επανέλαβε την άρνηση το 2002 μιλώντας στη Sunday Mirror, όταν είπε ότι «δεν υπάρχει πραγματικά καμία πιθανότητα να είμαι ο πατέρας του Χάρι».

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είμαι», είπε ο Χιούιτ, προσθέτοντας ότι ο Χάρι ήταν «ήδη μικρό παιδί» όταν γνώρισε την Νταϊάνα. Όσο για το αν ο πατέρας του απευθύνθηκε ποτέ στον Ταγματάρχη Χιούιτ, ο δούκας του Σάσεξ γράφει ότι, αν σκεφτόταν κάτι ο Κάρολος για τον πρώην εκπαιδευτή ιππασίας της Νταϊάνα, «το κράτησε για τον εαυτό του».

Τα απομνημονεύματα του Χάρι περιλαμβάνουν μια σειρά από εκρηκτικές αποκαλύψεις όπως μεταξύ άλλων τον ισχυρισμό του δούκα ότι ο μεγαλύτερος αδερφός του, πρίγκιπας Γουίλιαμ είχε βιαιοπραγήσει εναντίον του.